Nikotin téma

Fagerström nikotinfüggőségi teszt

Dohányzás

Ön azt állítja, nem dohányzik? Csak alkalomadtán, netán szórakozó helyen gyújt rá? Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy csak áltatja magát vagy sem.

A sikeres leszokás titkai

Oxygen Medical

Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz. A füstölgés kellemetlen oldalát többnyire csak pár éves dohányzás után érzékeljük, de szerencsés esetben még a súlyosabb következmények megjelenése előtt sikerül leszokni káros szenvedélyünkről.

Az e-cigi nem egészséges!

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

A dohányzásról való leszokás sokaknak csak álom, lehetetlennek tűnő küzdelmes erőfeszítés. A leszokni vágyókat célozza az úgynevezett elektromos-cigaretta, ami hazánkban is egyre nagyobb vásárlóközönséget tudhat magáénak. A szakorvos azonban figyelmeztet: az e-cigivel nem lehet leszokni, s káros is lehet!

Dohányzás állapotfelmérő teszt

Dohányzás

A dohányzás számos szervünket károsítja, de egyedileg változó, hogy kinél, mikor jelentkeznek a tünetek, illetve az, hogy milyen jellegű panaszok...

Dohányzásmentes világnap: ne gyújtson rá!

WEBBeteg/MTI

Csütörtökön tartják a Nemdohányzók Világnapját, amelyet 1987-ben hívott életre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a cigarettázás ártalmaira és a dohányzásmentes életmód előnyeire.

Nem biztos, hogy az e-cigaretta a megoldás

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Ön használna olyan készüléket vagy terméket, amelyről nem tudja pontosan, milyen összetevőkből áll, milyen hatása lesz hosszútávon az egészségére? Az e-cigarettákról alig lehet tudni valamit, mégis terjednek, különösen a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása óta.

A vízipipa kevésbé ártalmas, mint a cigaretta? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Azt hallottam a vízipipázás sokkal kevésbé káros, mint a dohányzás. Valóban így van? Ha így van, mi ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

A nikotin véd a Parkinson-kórral szemben?

MTI

A nikotin védelmet adhat a Parkinson-kór kialakulásával szemben. Ha a hatásmechanizmus részleteit is sikerül felderíteni, új gyógyszer kerülhet forgalomba – állítja egy aktuális kutatás.

Nikotin és kokain "szimpatikus" hatásai

Medipress

A Journal of Neuroscience című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nikotin 15 perc alatt képes megnövelni az agy neuronjainak ingerelhetőségét.

Megfejtették, hogyan működnek a leszokást segítő gyógyszerek

Medipress

A bupropion és a vareniklin dohányzást abbahagyását segítő szerek az agy reakcióit változtatják meg, melyek más dohányos emberek látványára ébrednek – állítja az Archives of General Psychiatry január 3-i számában megjelent két tanulmány.