• Napvédő Készítmények téma

    WEBBeteg
    Napvédő készítmények
    A fényvédelmet kezdjük el már tavasszal, mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak ebben az évszakban is.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    A napsugárzás rendkívül nagy veszélyt jelent a babák és kisgyermekek érzékeny bőrére. Ezért fontos, hogy a szabadban való tartózkodáskor árnyékban is speciális napvédő készítménnyel védje gyermeke bőrét. A kicsik bőre magas faktorszámú, jól tolerálható krémet igényel. Milyen termékek felelnek meg a csecsemőknek és kisgyerekeknek, és hogyan tudja a leghatékonyabban megvédeni őket a napégéstől? Cikkünkből megtudhatja.
    Több mint TestŐr
    A nap káros sugarai ellen védekezni kell, de nem mindegy, hogy milyen krémet kenünk a bőrünkre. Hiszen egyszerű teszttel ellenőrizhetjük, hogy a kezünkre kent krémet átlagosan 10 perc alatt beszívja a bőr. A felszívódás után pedig a krém alkotóelemei a véráramba kerülnek. Lehetőleg olyan naptejet használjunk, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat. Ma már olyan természetes alapanyagú naptejek is léteznek, amik az ehető minősítést is megkapták, tehát a szervezetre teljes mértékben ártalmatlanok, még akkor is, ha valami folytán lenyelnénk azokat.
    WEBBeteg
    Napvédő készítmények
    A nap káros sugarai elleni védekezés bőrtípustól függetlenül minden korosztály számára kiemelten fontos.
    Több mint TestŐr
    A nyári bőrápolás speciális. Bőrtípusonként szabályok vannak, de ami a legfontosabb, hogy a napfény általában minden bőrtípusnak jót tesz. A napégés viszont gyulladást okoz a bőrfelszínen, ezért napfényvédő szereket mindig használjunk.
    Több mint TestŐr
    A szép bőr érdekében a napon vagy szoláriumban töltött idő kifejezetten hasznos lehet.
    MTI
    A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.