Nő téma

11 szív-érrendszeri tünet, amelyre a nőknek figyelniük kell

Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta

Egyre többen tisztában vannak vele, hogy a menopauzával megszűnik a nők korábbi relatív védettsége a szív-érrendszeri betegségekkel szemben. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta azokra a tünetekre hívja fel a figyelmet, amelyeket ajánlott kivizsgáltatni.

Utazók betegségei - Mitől szenvednek a férfiak és a nők?

MTI

A Zürichi Egyetem munkatársai közel 59 ezer külföldre utazó ember adatait összegezték tanulmányukban, amely szerint a nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik hasmenés és más emésztőrendszeri probléma, megfázás, húgyúti fertőzés és gyógyszer-mellékhatás.

Intim zavarok nőknél

Medipress

A kutatás szerint „a szexről szóló beszélgetést egyfajta stigmának tekintik” a nők, ami miatt kerülik a szexuális zavarokat érintő párbeszédet.

Ki a betegebb: a férfi, vagy a nő?

MTI

Nem most fedezte fel az orvostudomány, hogy a férfiak és a nők különbözőképp betegszenek meg, az úgynevezett gendermedicína témája számos nemzetközi kongresszus középpontjában áll.

Mi lesz a nőkkel háromszáz év múlva?

MTI

Az úgynevezett Framingham-tanulmány keretén belül Stephen Stearns, az amerikai Yale Egyetem kutatója bő 60 év adatait értékelte ki kollégái segítségével. Munkájukat az amerikai tudományos akadémia folyóiratában publikálták.

Visszatérő hüveyfertőzés

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztelt doktorúr! Problémám a következő lenne Decemberben elején kétoldali fúllgulladásom volt melyre antibiotikumot kaptam szedtem mellette probiotikumot de sajnos hiába Azóta folyamatosan szenvedek a következő tünetektől: Szárasság s bőrrep