Németország téma

Nincs spanyol kígyóuborka a magyar piacokon

MTI

Magyarországon gyakorlatilag csak magyar termesztésű kígyóuborka kapható a piacokon - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke az MTI-nek pénteken Budapesten.

H1N1 - Stratégiaváltás

MTI

Egyfajta stratégiaváltás következett be Németországban az új influenza elleni harcban. Szakértők így értékelik a járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet legutóbbi felhívását arra, hogy lehetőség szerint mindenkit be kell oltani a H1N1-vírus ellen.

H1N1 - Rohamosan terjed a fertőzés Németországban

MTI

Vasárnapi értesülések szerint a fertőzés egyre gyorsabb ütemben terjed az országban, különösen a déli tartományokban, elsősorban Bajorországban.

Rejtélyesen gyakori leukémia egy falusi körzetben

Független Hírügynökség

Az észak-németországi Hamburg közelében olyan gyakori a gyerekkori leukémia, mint sehol másutt a világon. Az elmúlt 20 évben a 15 éven aluli gyereknél felfedezett esetek száma három-négyszer magasabb a szokásosnál.

Egypetéjű hármas ikrek születtek - Fotóval

Független Hírügynökség

Egypetéjű hármas ikrek születtek Németországban - jelentették be kedden Bonnban. Az ilyen ikerszülés esélye kisebb, mint egy a millióhoz.

Nyolc millió német szenved csontritkulásban

Független Hírügynökség

A legnépesebb Európai Uniós tagállamban, Németországban mintegy 8 millió polgárnak van csontritkulása - jelentette szerdán a berlini rádió. A nőket ötször gyakrabban fenyegeti a kór.