Meghűlés téma

Miért gyakoribbak télen a meghűléses megbetegedések?

WEBBeteg

Tél

A hideg idő velejárói hatással vannak a kórokozók terjedésére és ellenálló képességünk működésére, emiatt gyakoribb a megfázás télen, hidegben.

Gyakori kérdések a megfázással kapcsolatban

WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Cikkünkben választ kaphat a megfázással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

A leggyakoribb egészségügyi veszélyek ősszel

WEBBeteg

Meghűlés

Milyen veszélyekre kell felkészülnünk? Hasznos tanácsok. Mire érdemes figyelni? Az allergia minden esetben orvosi kezelést igényel, ezzel enyhíthetők a panaszok, és megakadályozható, hogy a betegség súlyosbodjon.

A téli időszak egy fül-orr-gégész szakorvos szemével

Dr. Móri István Péter

Gyermekek öröme, szülők feladata a télre felkészülni. A hideggel, hóval nemcsak a szánkózás, hógolyózás, hóemberépítés vidámsága, de a téli szezon betegségei is együtt járnak. Ha időben felkészülünk, nem ér váratlanul a zimankó. Az alábbiakban néhány tipikusan téli fül-orr-gégészeti betegség áttekintésével szeretném megkönnyíteni a hideg évszak átvészelését. (x)

Betegen egyedüllétre vágyunk, de magányra nem

Red Lemon Media

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nem csak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.