Megelőzés téma

Miért van egyre több asztmás? Meglepő okok

Független Hírügynökség

Mivel az asztma nagy része allergiás eredetű, az civilizáció környezetkárosító hatásai miatt nőtt meg a betegek száma.

Évente 50 ezer új stroke - Egyszerű tippek a megelőzéshez

Független Hírügynökség

Magyarországon évente csaknem 18 ezren halnak meg stroke-ban, az új megbetegedések száma pedig 50 ezer.

Veszélyes drogok - Érdemes gyanakvónak lenni

MTI

"Meg kell tanítani az embereket, hogy legyenek gyanakvóak" bizonyos helyzetekben, például ha emlékezetkiesést tapasztalnak - mutatott rá Sevil Atasoy, az INCB elnöke a jelentést bemutató bécsi sajtótájékoztatón.

Hat szabály betartásával elkerülhető a rák

Független Hírügynökség

Hat egyszerű szabály betartásával - dohányzásmentes élettel, kevesebb alkohollal, több mozgással, egészséges táplálkozással, óvatos napozással és szintén óvatos szexuális élettel - elkerülhetőek lennének a daganatos betegségek - véli Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Az életmód és a rákos betegségek összefüggései

MTI

Az UICC szerint a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás, a visszafogott alkoholfogyasztás, a kevésbé intenzív napozás, valamint a dohány kerülése csökkenti a rák kockázatát.

H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

Melanoma - A kenguruknál van a gyógyítás kulcsa?

Független Hírügynökség

A kenguruk ugyan nem mentesek a bőrráktól, de szervezetükben van egy DNS-javító enzim. Ezzel egyes baktériumok és halak is rendelkeznek, de hiányzik az emberi szervezetből. Így a kenguruknak eggyel több mechanizmusuk van a bőr védelmére.

Diabétesz - Megelőzni könnyebb!

MTI

Felmérések azt mutatják, hogy a túlsúly és a cukorbetegség közötti összefüggésekkel kevesen vannak tisztában, pedig a súlyfelesleg leadásával, némi fizikai aktivitással, pl. napi fél-háromnegyed óra sétával csökkenthető lenne a felnőttkori (kettes típusú) diabétesz kialakulásának veszélye.

A szívbetegség megelőzésének városa - Hogy csinálják?

MTI

A szív- és érrendszeri betegségek egészséges életmóddal jórészt megelőzhetők, de nagy segítséget jelent, ha ezt egy egész város összefogásával igyekeznek megvalósítani. A rendkívüli kezdeményezésről az Európai Szívgyógyászok Társaságának lapja számolt be.

Hatásos és egyszerű módszerek a cukorbetegség ellen

Független Hírügynökség

Az amerikai orvosok 3 ezer túlsúlyos emberrel előbb elvégeztettek egy hároméves diabéteszmegelőzési programot, majd 7 éven át kísértek figyelemmel az egészségük alakulását.