Megelőzés téma

Tüdőrák és melanoma - Egyszerű megelőzés?

orvostkeresek.hu

Brit kutatók közel 23 ezer mutációt találtak a tüdőrákos sejtekben és több, mint 30 ezret a melanoma sejtekben, összehasonlítva az ugyanazon személyektől származó normális szövetek sejtjeivel.

Étrendi tippek a vastagbélrák ellen

Medipress

A vastagbélrák az egyik legkönnyebben megelőzhető ráktípus. Néhány egyszerű életmódbeli és étrendbeli változtatással a rák kialakulásának kockázatát akár a felére is csökkenthetjük.

Új ajánlás a rákos betegségek megelőzéséhez

MTI

Európában Magyarországon a legrosszabb a rákbetegség miatti halálozási ráta, és még Oroszországban és Ukrajnában is kedvezőbbek az adatok - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéséből, amelyet a rákellenes világnap alkalmából tettek közzé Genfben.

Az öngyilkosság

MTI

November 29-30-án konferenciát rendeznek a budapesti Aesculap Akadémián, ahol az öngyilkosság megelőzéséről tartanak majd előadásokat.

Szívelégtelenség - Így lehet megelőzni!

MTI

Legyen az bútorcipelés, gyaloglás, kertészkedés, takarítás - akármilyen mozgást is végzünk, azzal csökkentjük a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát - állítják amerikai és finn kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóiratában megjelent tanulmányukban.

Csökkent az infarktusok száma - Miért?

MTI

Az utóbbi évtizedben a heveny szívinfarktusos esetek Kaliforniában lényegesen ritkábban fordultak elő, és a szívroham okozta halálozás is csökkent.

Tüdőrák - A megelőzés új lehetősége az exdohányosok számára

MTI

Egy többféle állapot kezelésére engedélyezett szer megelőzheti a tüdőrák kialakulását is azoknál, akik leszoktak a dohányzásról - közölték kedden amerikai kutatók. Az iloproszt hatóanyagot inhalálható oldat formájában többnyire a tüdő artériáinak rendellenesen magas vérnyomása esetén alkalmazzák a fizikai teljesítőképesség javítására.

Szívinfarktus - Fiatalok is veszélyben

diamondagency

A magas vérnyomás kezelésének európai irányelvei, a hirtelen szívhalál kérdése, a szívinfarktus megelőzésének jelentősége valamint a RizikoRiadó program ismertetése is reflektorfénybe került a hétvégén befejeződött a Magyar Kardiológusok Társasága által szervezett balatonfüredi kongresszuson.

Miért van egyre több asztmás? Meglepő okok

Független Hírügynökség

Mivel az asztma nagy része allergiás eredetű, az civilizáció környezetkárosító hatásai miatt nőtt meg a betegek száma.

Évente 50 ezer új stroke - Egyszerű tippek a megelőzéshez

Független Hírügynökség

Magyarországon évente csaknem 18 ezren halnak meg stroke-ban, az új megbetegedések száma pedig 50 ezer.