Megelőzés téma

Reménnyel kecsegtet egy újfajta HIV-kezelés első humán próbája

MTI

Reménnyel kecsegtet egy új típusú HIV-kezelés első humán próbája a vírus elleni harcban.

Tudatosan a rák ellen

Debreceni Egyetem

Évente csaknem százezerrel nő a daganatos betegek száma hazánkban. Az egyén felelősségére is figyelmeztet a nemzeti rákellenes nap.

A megelőzés fontosságára figyelmeztet a 9. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

MTI

A méhnyakrák, a 45 év alatti magyar nők körében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés megelőzésének fontosságára figyelmeztet az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét január 24. és 30. között.

Egymillió cukorbeteg lehet Magyarországon 2015-re

Országos Egészségfejlesztési Intézet

Egyre több fiatalt is érint a 2-es típusú cukorbetegség, amelyhez hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, az elhízás, a kevés mozgás. A kezeletlen betegségnek számos súlyos szövődménye lehet: vakság, infarktus, végtag-amputáció.

Interjú Prof. Dr. Kásler Miklóssal

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Prof. Dr. Kásler Miklós

Az Országos Onkológiai Intézet hazánk onkológiai módszertani, szervezési, rákmegelőző, oktató, gyógyító, tudományos központja, amelynek immár 22 éve főigazgatója Prof. Dr. Kásler Miklós, aki Sárvárról származik.

Hogyan kerüljük el az edzés közbeni sérüléseket? - 10 tanács

WEBBeteg - Fortin László, újságíró

Egy sportoló életében talán a legnehezebb az, ha megsérül, és ezért nem tud dolgozni. Aki pedig most kezdi el a testmozgást, annak egyből az elején kedvét is szegheti egy sérülés. Pedig sokszor megelőzhető lenne. De hogyan?

Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla!

cseppnyionbizalom.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla. Pedig nem kell más, mint egy cseppnyi önbizalom!

Rendszeres mozgás, de hogyan?

Oxygen Medical

A rendszeres testmozgás távol tartja a plusz kilókat, segít a stressz legyőzésében, jó közérzetet biztosít és hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de képes megelőzni bizonyos betegségek kialakulását és fontos szerepet játszik kezelésükben is.

Javítsuk a statisztikát! Tanuljunk meg életet menteni!

arterego.hu

A hirtelen szívhalál nem küld táviratot. Nem üzen előre. Tényleg véletlenül érkezik. Sajnos sokkal több honfitársunkhoz, mint ahogyan az a világ statisztikái szerint megszokott. És még mindig nem tudunk elég sokan életet menteni. A nemrég indult TEVAgy a Hős! kampány célkitűzése, hogy Magyarországon is minél többen merjenek újraéleszteni, és ne veszítsünk el évente egy kisvárosnyi embert ebben a kórképben.

Kampány indult a hepatitis A vírus terjedésének megállításáért

MTI

Az elmúlt évben meghétszereződött a hepatitis A vírussal fertőzöttek száma Magyarországon, ezért országos figyelemfelhívó kampány indult csütörtökön.