Magzat téma

Ismert gyógyszer AIDS elleni alkalmazását javasolja egy debreceni orvos

MTI

Újszülöttkorban mellékhatások nélkül, mindössze 30 dollárból lehetne kezelni a vakságot, a sárgaságot és akár a HIV-fertőzést is - véli Lakatos Lajos, debreceni újszülöttgyógyász. Szlávik János, a budapesti Szent László Kórház HIV-szakértője szerint a szer erősen toxikus, ezért nem folynak már kutatások vele.

Újabb eredmények a folsav magzatvédő hatásáról

MTI

A folsav azon túl, hogy csökkenti nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.

A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Majdnem négy évtizedig volt egy indiai férfiben ikertestvére. A 36 éves férfi óriásira duzzadt hasától már levegőt is alig kapott. A tumorra gyanakvó orvosok döbbenetére a műtét során a férfi félig kifejlett ikertestvérét távolították el, mely parazitaként élt benne tovább. Az orvosi szakirodalom mindössze 90 magzat a magzatban esetet ismer.

A mellrák kockázatát "kivédő" gyermek születik

Független Hírügynökség

Néhány napon belül várhatóan megszületik Nagy-Britanniában az első olyan csecsemő, akiből hiányzik egy gén, ami állítólag a mellrák kialakulásának egyik legfőbb okozója.

Mikortól számoljam a baba mozgását?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Hányadik héttől érdemes figyelgetni a magzat mozgását? Mikor kell orvoshoz fordulni?

Hydramnion, retardalt magzat eseten mik az eselyek?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

37 eves vagyok 4 eve paizsmirigyel mutve de TSH ertek jo volt babat valaltunk. 34 hetes vagyok ez iddaig minden jonak bizonyult beleertve 3-as tesztet is.Borzasztoan not a hasam ujra kertem nezzenek meg mert hasadok ki mekkorra a baba kiderult hogy