Magyar orvosi kamara téma

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Éger István

Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.

MAOOSZ: A vadhajtásokat le kell vágni!

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Maguk alatt vágják a fát a magánorvosok azzal, hogy felhívták a döntéshozók figyelmét a szektorban előforduló etikátlan reklámokra? A hirdetési anomáliákra való figyelemfelhívás ugyanis jelentősen csökkentheti a szektor szereplőinek marketinglehetőségeit. Dr. Kovács János szerint szó sincs erről, bármely szakma vadhajtásainak levágása a szakma érdeke is.

Újra kötelező lesz a kamarai tagság az egészségügyben

MTI

Csak az végezhet egészségügyi tevékenységet június elsejétől, aki szerepel a működési nyilvántartásban, és tagságot vállal valamelyik szakmai köztestületben az Országgyűlés hétfői döntése nyomán.

Magyar Orvosi Kamara: a rezidensrendelet visszavonása szükséges

MTI

A rezidensképzésről szóló rendelet visszavonását kéri a Magyar Orvosi Kamara a szaktárcától. A testület egyben arra is felhívja a kormány figyelmét, hogy olyan helyzet megteremtése szükséges, amelyben a kórházak érdekeltek és képesek lennének alkalmazni a szakorvosképzésben résztvevőket.

Tiltakozó háziorvosok

MTI

Januárban az első utalással a háziorvosi vállalkozások számlájára a szokásosnál tíz-huszonötezer forinttal érkezett kevesebb, a tárca szerint a munkáltatói terhek csökkenésével arányosan mérsékelték az egy beteg után járó 163-165 forintos átalánydíjat.

Ügyészséghez fordul a Magyar Orvosi Kamara

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Ügyészi vizsgálatot kezdeményez a Magyar Orvosi Kamara, mert a köztestület szabálytalanságokat gyanít a szakmai kollégiumok tagjainak mostani megválasztásánál.

Továbbra is bérfejlesztést követel az orvosi kamara

Független Hírügynökség

Nem vett részt az egészségügyi tárca egyetlen illetékese sem a Magyar Orvosi Kamara szombati budapesti nagygyűlésén, ahol az alapellátásban dolgozó házi- és fogorvosok vitatták meg a helyzetüket.

Értetlenül áll az orvosi kamara kérései előtt

Független Hírügynökség

Értetlenül áll az Egészségügyi Minisztérium a Magyar Orvosi Kamara kérése előtt, hogy jövő januártól minimálisan 30 százalékkal emeljék az orvosok fizetését. A minisztérium meglátása szerint a kérdés megoldása nemcsak a pénzen múlik.

30 százalékos béremelést kérnek az orvosoknak

Független Hírügynökség

Az orvosok minimálisan 30 százalékos béremelését kéri jövő év január elsejétől a Magyar Orvosi Kamara Területi Szerveinek Tanácsa. Erről a MOK elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a TESZT szerdai ülésének állásfoglalását ismertette.

10-15 milliárd forintba kerül az új koncepció

Független Hírügynökség

Az egészségügyi szakmai szervezetek többsége elfogadhatónak és jószándékúnak ítélte az egészségügyi tárca "Biztonság és Partnerség" című koncepcióját, amely a következő 2 év feladatait összegezte.