• Műhiba téma

    MTI
    Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nem jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a vasvári orvost, aki miközben leállíttatta páciensének újraélesztését, a vád szerint megszegte szakmájának szabályait - mondta pénteken Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese.
    MTI
    Szemölcse helyett a mellbimbója mintegy harmadát vágták ki egy tizenhét éves lánynak a pécsi rendelőintézet sebészetén a közelmúltban - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
    Független Hírügynökség
    A kórházi intenzív osztályokon gyakoriak a hibák, mutatta ki egy 27 országra kiterjedő nemzetközi felmérés, amelyet a bécsi Rudolfstiftung Hospital kórház kutatói végeztek. A vizsgálat megállapításait a BBC brit közszolgálati hírportál ismertette pénteken.
    Független Hírügynökség
    Mulasztott az a háziorvos, aki nem látott el egy beteget Kaposváron - ezt állapította meg az ÁNTSZ pénteken lezárult vizsgálata.
    Független Hírügynökség
    A soproni kórház szerint ők nem hibáztak abban, az intézményükben végzett plasztikai műtétben, ami után nemrég meghalt a páciens. A soproni Erzsébet Kórház ugyanis csak bérbe adta az operáló orvosnak a műtőt.
    Független Hírügynökség
    10 millió forint kártérítés kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban. A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta.
    Független Hírügynökség
    Nem hibáztak amikor orvosi vizsgálat nélkül továbbküldtek egy beteget, aki percekkel később a kórházi mosdóban meghalt - legalábbis ezt állapította meg a békéscsabai kórház belső vizsgálata.
    Független Hírügynökség
    Elkezdődött annak az orvosnőnek a pere a Szegedi Városi Bíróságon, aki még 2007. áprilisában elutasította egy mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba.
    Független Hírügynökség
    Rutinműtétre feküdt be, és majdnem belehalt az operációba egy 24 éves nő, mert orvosa a beavatkozás során átszúrta hasfalát, ráadásul a műtétnél fel nem szívódó varratokkal öltötték össze - írja a Bors.
    Független Hírügynökség
    A vizsgálatok alapján nem volt indokolt benntartani a kórházban azt a fiatal nőt, aki vasárnap hajnalban szenvedett autóbalesetet, és a kiskunhalasi kórházba szállították - közölte az intézet igazgatója. A sérült lányt még aznap hazaengedték, pedig alig tudott mozogni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!