• Méhnyakrák témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien infektológus, Dr. Gál Mónika bőrgyógyász
    HPV
    A HPV a bőrön és a nyálkahártyákon sejtburjánzást okozó víruscsalád. Különböző típusai a felelősek a közönséges szemölcsök, a condylomák (nemi szemölcsök) megjelenéséért, valamint igazolódott kiemelt szerepük a méhnyakrák kialakulásában. A HPV becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális úton átadható kórképe, miközben a fertőzés ma már egy gyors teszttel kimutatható, a legveszélyesebb és leggyakoribb típusai ellen pedig létezik védőoltás.
    WEBBeteg - Dr. Erdős György, ügyvéd
    Egy 45 éves nőbeteget nőgyógyászati szűrővizsgálatra rendeltek be a lakhelye szerinti illetékes kórház Nőgyógyászati Onkológia Osztályára. A szűrővizsgálat elvégzése után azt a felvilágosítást kapta, hogy csak pozitív lelet esetén kap a vizsgálat eredményéről értesítést. Ez esetben berendelik, mert ekkor meg kell beszélni a további teendőket.
    WEBBeteg
    Amikor a fogamzásgátló tabletta szedése mellett döntünk, valójában bizonyos kisebb kockázatokat felvállalunk annak érdekében, hogy más, komolyabb kockázatokat elkerülhessünk.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A fogamzásgátló tabletták megakadályozzák a peteérést, peteérés hiányában pedig a funkcionális petefészek ciszták sem alakulnak ki. A fogamzásgátló tabletták éppen ezért jól használhatóak a menstruációs ciklussal visszatérő petefészek ciszták kezelésére.
    Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás
    Gold Lily mini Spirálom van és azt szeretném kérdezni, hogy védettebb vagyok-e a méhnyakrák ellen mintha hormon tartalmú fogamzásgátlást használnék, vagy semmit. Stabil párkapcsolatban élek, a páromnak is, nekem is egymáson kívül...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Mennyire megízható a CT vizsgálat méhrák diagnosztizálásáan? Ha nem mutat ki rákot, biztos lehetek benne, hogy nincs rák a méhemben?
    MTI
    Összesen nyolcféle humán pappilóma vírus tehető felelőssé a méhnyakrákos esetek túlnyomó többségéért. A megállapítás alapján a következő generációs vakcinák kifejlesztése e vírusokra koncentrálódhat.
    Kamaszpanasz.hu
    A humán papillomavírus-fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. Leggyakrabban a 25 év alatti, szexuálisan aktívak körében fordul elő. Minden szexuálisan aktív nőnél fennáll a rizikója annak, hogy olyan daganatkeltő humán papillomavírussal fertőződik, amely a későbbiekben méhnyakrákot okozhat.
    Rákgyógyítás
    Zoltán Erika családtagjai közül többen küzdöttek daganatos betegséggel, barátnőjét is rák miatt veszítette el, s már saját magának is át kellett esnie vészjósló diagnózison — esetében azonban időben felfedezték a kezdődő bajt, s kétszeri műtétnek köszönhetően neki sikerült a kórral leszámolnia.
    MTI
    A szexuális úton terjedő, méhnyakrákot okozó humán papillómavírus a felelős a hímvessző daganatos megbetegedéseinek feléért is - jelentették be spanyol kutatók.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!