• Méhnyakrák témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien infektológus, Dr. Gál Mónika bőrgyógyász
        HPV
        A HPV a bőrön és a nyálkahártyákon sejtburjánzást okozó víruscsalád. Különböző típusai a felelősek a közönséges szemölcsök, a condylomák (nemi szemölcsök) megjelenéséért, valamint igazolódott kiemelt szerepük a méhnyakrák kialakulásában. A HPV becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális úton átadható kórképe, miközben a fertőzés ma már egy gyors teszttel kimutatható, a legveszélyesebb és leggyakoribb típusai ellen pedig létezik védőoltás.
        WEBBeteg - B. M. , szakfordító
        A spirál csökkentheti a méhnyakrák kialakulásának kockázatát. Egy aktuális tanulmány szerint ez a fogamzásgátló eszköz 50 százalékkal csökkenti a rák kockázatát.
        WEBBeteg szerkesztőség
        Mennyire tud eligazodni a nőgyógyászat körébe tartozó kérdések között? Mindig tudja a helyes választ? Töltse ki tesztünket, és olvassa el cikkeinket, hogy Ön is tájékozott lehessen! A cikk végén megtalálja a helyes megfejtéseket.
        Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
        4 év eltávolitották a méhemet ménynyakrák kezdő stádiuma miatt. (A/1). A kivétel után elvégzett diagnózis alapján a méhben már rákos sejteket nem találtak. Milyen kontrollvizsgálatokat javasol, hogy egy esetlegesen kialakuló más...
        WEBBeteg - Cs. K. fordító
        Noha a körülmetéletlen férfiak esetében nem nagyobb a kockázata a HPV fertőzésnek, mint körülmetélt társaiknál, egy új kutatás szerint egyértelműen tovább tart náluk a fertőzésből való gyógyulás.
        MTI
        A humán papillomavírus (HPV) elleni vakcina alapvetően biztonságos, de emelheti az ájulás és a bőrfertőzések kockázatát röviddel az oltás után - állapították meg a Kaiser Permanente amerikai magán-egészségbiztosító kutatói tanulmányukban, amelynek elkészítését a vakcinát gyártó Merck gyógyszercég támogatta.
        Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
        Tisztelt Doktor! Kétszeri citológiai eredményem P3 volt, ami után HPV tipizálásra került sor.Ott kihozták a Hpv 16 és 39-es magas rizikójú vírust.Ezután az orvosom azonnali konizációt rendelt el. Ez meg is történt szept. 19-én....
        Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter
        A cytológia eredményem: P2. Kenet értékelése: 02 Benignus sejtelváltozások. Fertőzés jellege: 09 HPV gyanúja. Fertőzés jellege: 10, vegyes baktérium flóra.Javaslat: 05 Szoros cytológiai kontroll 3 hónap után. Azon kívül, hogy...
        Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
        méhnyak rák kezdeti stádiumában vagyok, szeretnék méh eltávolitást de nincs TB-m sajnos.Kérdésem az hogy mennyibe kerülne ez nekem? Kérem sürgös válaszát, tisztelettel: egy elkeseredett anya és nagymama...irén
        WEBBeteg - B. M. , szakfordító
        Amerikában már a 11 és 21 év közötti fiúknak, fiatal férfiaknak is (homoszexuális és biszexuális férfiaknak 26 éves korig) ajánlják a HPV elleni védőoltást.
        Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
        Tisztelt Doktor Ur/No! Tavaly augusztusban abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset. Novemberben eves mehnyakrakszuresen vettem reszt. Nem Magyarorszagon tartozkodom, szoval edesanyam telefonalt a leletem eredmenyeert. Az orvos azt mondta hogy minden...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!