Lombikbébi téma

Lombikbébi módszer - Egy új teszttel sikeresebb lehet

MTI

A embriók szűrésére kidolgozott új technika alkalmazása jelentősen növeli a lombikbébi (IVF) módszer eredményességét - idézte brit kutatók megállapítását hétfőn a BBC hírportálja.

A lombikbébik magasabbra nőnek - Kutatás

Medipress

Az Aucklandi Egyetem Liggins Intézetében végzett vizsgálatok szerint a mesterséges módon fogant gyerekek 6 éves korukra átlagosan 2,6 cm-rel magasabbak természetes úton fogant társaiknál.

Ki kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat?

MTI

Robert Geoffrey Edwards brit tudósnak ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat a szervezeten kívüli megtermékenyítés módszerének fejlesztésért - jelentette be hétfőn a svéd Karolinska Intézet Stockholmban. Az illetékes bizottság indoklása szerint a brit kutató munkája vezetett el az első "lombikbébi" megszületéséhez.

Növeli az autizmus valószínűségét a lombikprogram?

Medipress

Izraeli kutatók szerint ezzel az asszisztált reprodukcióval a meddőséget gyógyítjuk, ám növeljük az autista gyerekek számát.

Gének és a lombikgyerekek

MTI

Carmen Sapienza, a philadelphiai Temple Egyetem orvosi fakultásának genetikusa kiemelte, hogy a lombikbébi módszerrel született gyerekek közül még alig vannak, akik elmúltak 30 évesek, ezért az még nem állapítható meg, hogy milyen arányban lesznek elhízottak, illetve lesz magas vérnyomásuk vagy más problémájuk 50 éves korukra vagy később.

A lombikbébiknél gyakrabban fordul elő öröklődő betegség

MTI

A mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyerekeknél gyakrabban jelentkeznek öröklődő betegségek, mint a természetes úton fogantaknál - derült ki egy izraeli kutatásból.

Újfajta eljárásnak köszönheti életét egy újszülött

Független Hírügynökség

Megszületett az első lombikbébi, aki egy olyan eljárásnak köszönheti életét, amely megduplázza a kémcsőben megtermékenyített petesejt sikeres beültetésének esélyét - jelentették be szerdán az eljárást végző brit orvosok.

Már évi negyedmillió lombikbébi születik a világon

MTI

Közel negyedmillió baba születik évente mesterséges megtermékenyítéssel a világon - áll a Human Reproduction című szakfolyóiratban közzétett jelentésben.

Rákszűrés lombikbébiknek

Független Hírügynökség

Spanyolországban engedélyezték, hogy a lombikbébiprogram keretében rákszűrésnek vessék alá a beültetésre váró embriókat. Csak olyan embriót fognak beültetni, amely mentes bizonyos rákbetegség génjétől.

Egyetlen lombikbébi-intézmény adja a magyarországi születések 2 százalékát

MTI

Az egész világon egyedülálló, hogy egyetlen lombikbébi-intézmény adja az ország születéseinek két százalékát - értékelte a Kaáli Intézet most nyilvánosságra hozott eredményeit az MTI-nek Kaáli Géza főigazgató.