Lélegeztetőgép téma

Új mentő a koraszülötteknek

Debreceni Egyetem

Inkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.

H1N1 - Orvosi különlegesség, hogy lekerült a gépről

Független Hírügynökség

A 9 kórházba került kismama közül 6 már meggyógyult, 3 kórházban van, de állapotuk jó. A tiszti főorvos felhívta a figyelmet: az 5 elhunyt kismama egyike sem volt beoltva.

H1N1 - Egészséges fiatal férfi halt meg

MTI

A fiatalembernek semmilyen alapbetegsége nem volt, újinfluenza védőoltásban nem részesült. Szervezetében a virológiai vizsgálat kimutatta a H1N1-vírus jelenlétét.

H1N1 - Lélegeztetőgépen az 53 éves tanárnő

MTI

Brünner Szilveszter a nagykanizsai kórház intenzív osztályának főorvosa azt mondta: az 53 éves tanárnő állapota nem javult.

H1N1 - Jobban van a beoltott és később megbetegedett férfi

Független Hírügynökség

Folyamatosan javul az állapota annak a 29 éves férfinak, akit a debreceni Kenézy kórház intenzív osztályán ápolnak H1N1 vírusfertőzéssel, annak ellenére, hogy megkapta a védőoltást.

H1N1 - Válságos a kismama állapota

Független Hírügynökség

A szerdán kórházba bekerült, valószínűleg szintén újinfluenzával fertőzött 21 éves kismama állapota is életveszélyes. Kislánya, akit azonnal császárral világra segítettek viszont jól van, mint kezelőorvosa,

Csodás, mégis drámai fordulat a kórházban

Független Hírügynökség

Magától kezdett lélegezni szerdán egy két hónapos kislány az egyik torontói kórházban, ahol olyan agyi rendellenességgel született, amely miatt nem tudott magától levegőt venni. A gyereket eddig lélegeztető gép tartotta életben.

"Kegyes halál" per Németországban

Független Hírügynökség

Megkezdődött a németországi pere csütörtökön a két német orvosnak, akik segítettek meghalni egy súlyosan beteg brit férfinak még négy évvel korábban. A két orvos hagyta, hogy a halálos beteg, teljesen lebénult férfi testvére kikapcsolja a beteget életben tartó lélegeztető gépet a magdeburgi rehabilitációs intézetben.