• Légzés témájú cikkek

    MTI
    Az Országos Közegészségügyi Központ szaktanácsadója szerint elsősorban azoknak javasolt a védőmaszk hordása a szmogban, akik egészségesek.
    MTI
    Újraélesztettek egy élettelenül talált koraszülött kisfiút a mentőszolgálat munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója hétfőn az MTI-vel.
    Több mint TestŐr
    A horkolás nem egyenlő az éjszakai légzés zavarral, de annak egyik tünete is lehet.
    Debreceni Egyetem
    Oktatóbabákon sajátíthatják el az újraélesztési fogásokat debreceni tanárok és iskolások a Gyermekgyógyászati Klinika orvosainak segítségével.
    WEBBeteg
    Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek. Huszonkét éves vagyok. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    MTI
    A sokszor súlytöbblettel is küszködő cukorbetegek éjszaka különösen gyakorta légzéskihagyással alszanak. Egy új vizsgálat igazolta, hogy ezeknek a betegeknek a vércukorértéke többször lezuhan, mint azoknak, akiknél ilyen légzési zavarok nem fordulnak elő.
    Független Hírügynökség
    Az deréktáji háj akadályozhatja a mély légzést - állapították meg francia kutatók. Az orvosok 120 ezer férfi és nő vizsgálata alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a vastag deréktáji zsír esetén rosszabb a légzésfunkció.
    Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla
    Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi tünet adhat e okot aggodalomra: pár napja a jobb oldalamon testtartástól függően néha "fortyogó" érzésem van légzéshez köthetően, mind be- és kilégzésnél....
    Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
    Üdvözlöm! 20 éves fiatal férfi vagyok, és nehézlégzésem van egy éve de csak nappal! Borderline személyiségzavarom van és pánikbeteg voltam! Tüdő eöntgen negatív, ráhallgatás semmi, légzéafunkció 102% de úgy érzem mintha nagy...
    Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla
    Kedves Doktor úr/nő! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hátamon fekszem, nagyon nehezen megy a légzés, mintha valami elnyomná, viszont, ha az oldalamra fordulok akkor normális megint minden. Mitől lehet ez? Válaszát előre is...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!