Légzés téma

Elsősorban az egészségesek hordjanak maszkot!

MTI

Az Országos Közegészségügyi Központ szaktanácsadója szerint elsősorban azoknak javasolt a védőmaszk hordása a szmogban, akik egészségesek.

Élettelenül talált koraszülöttet mentettek meg Cserkeszőlőn

MTI

Újraélesztettek egy élettelenül talált koraszülött kisfiút a mentőszolgálat munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A horkolás veszélyes tünet is lehet – középpontban az éjszakai légzés kimaradás!

Több mint TestŐr

A horkolás nem egyenlő az éjszakai légzés zavarral, de annak egyik tünete is lehet.

Újraélesztést tanulnak az iskolákban

Debreceni Egyetem

Oktatóbabákon sajátíthatják el az újraélesztési fogásokat debreceni tanárok és iskolások a Gyermekgyógyászati Klinika orvosainak segítségével.

Szúró fájdalom a tüdőben, mi okozza? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek. Huszonkét éves vagyok. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Cukorbetegség és légzésszünet alvás közben

MTI

A sokszor súlytöbblettel is küszködő cukorbetegek éjszaka különösen gyakorta légzéskihagyással alszanak. Egy új vizsgálat igazolta, hogy ezeknek a betegeknek a vércukorértéke többször lezuhan, mint azoknak, akiknél ilyen légzési zavarok nem fordulnak elő.

Fura tüdőhangok

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi tünet adhat e okot aggodalomra: pár napja a jobb oldalamon testtartástól függően néha "fortyogó" érzésem van légzéshez köthetően, mind be- és kilégzésnél. Régen dohányoztam, immár ez

Nehézlégzés, hátfájás mitől lehet?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Üdvözlöm! 20 éves fiatal férfi vagyok, és nehézlégzésem van egy éve de csak nappal! Borderline személyiségzavarom van és pánikbeteg voltam! Tüdő eöntgen negatív, ráhallgatás semmi, légzéafunkció 102% de úgy érzem mintha nagy izom munka kellene a belé

Légzés

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

Kedves Doktor úr/nő! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hátamon fekszem, nagyon nehezen megy a légzés, mintha valami elnyomná, viszont, ha az oldalamra fordulok akkor normális megint minden. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

Oxigénhiányos állapot, hiperventilláció?

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

Kedves WEBBeteg! 16 éves lány vagyok, és már egy jó ideje szokásommá vált, hogy túl mélyen veszem a levegőt, főleg lefekvéskor. Az utóbbi időben ez rosszabbodott, és amikor nem vonja el valami teljesen a figyelmem, akkor mindig túlságosan figyelek