• Korbácsrendelet téma

    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Noha egyre kevésbé váltja be a hozzá fűzött kormányzati reményeket, az egészségügyi kabinet folytatja a generikus programot. A betegeket tehát továbbra is az olcsóbb gyógyszerek fogyasztására kell ösztönözniük az orvosoknak és a patikusoknak, jóllehet, sokan kétségesnek tartják a helyettesíthetőséget.
    Független Hírügynökség
    8 milliárd forintot kaptak a kórházi étkeztetés javítására a fekvőbeteg-ellátó intézmények 2008-ban, ami 47 százalékkal több, mint amit egy évvel korábban erre a célra költhettek - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
    Független Hírügynökség
    A szakminisztérium elkészítette a korbácsrendelet néven ismert szabályozás módosítását - ismerte el újságírói kérdésre csütörtökön Székely Tamás. Az egészségügyi miniszter azt ugyanakkor cáfolta, hogy októbertől lépne életbe: mint mondta a jogszabály januártól lép hatályba.
    Független Hírügynökség
    Saját költségükön kellene részt venniük januártól szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert.