Koraszülés téma

A koraszülés egyik rizikófaktora

Medipress

A vizsgálatok során kiderült, hogy a fogíny és fogágyi betegségekkel küzdő kismamák hármoszor olyan nagy kockázattal hozhatják világra gyermeküket a 35. hét előtt, mint jó szájhigiénével rendelkező társaik.

Ikerterhesség - Milyen veszélyeket rejt az anyára nézve?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az ikerterhesség veszélyeztetett állapot, mivel az ember szervezete alapvetően egyszerre egy gyermek kihordására alkalmas, így minden további magzat komoly megterhelést jelent az anyára és a magzatokra nézve.

Koraszülés - Jelentős tényező a megtermékenyítés módja

Medipress

Egy nemrég végzett kutatás szerint nagyobb eséllyel lesz koraszülött gyermekük azoknak a pároknak, akiknek gyermeke valamilyen mesterséges megtermékenyítési eljárással fogant.

Koraszülésért felelős gént találtak

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Amerikai tudósok megtalálták azokat a DNS eltéréseket, amelyek nyilvánvalóan befolyásolják a koraszülés kockázatát.

Antidepresszáns és a koraszülés kapcsolata

MTI

A kutatók megállapították, hogy a terhességük alatt antidepresszánst szedő nők babái átlagosan öt nappal korábban születtek, és kétszer nagyobb volt náluk a koraszülés kockázata, mint a többiek esetében.

Évi 13 millió koraszülés a világon

Független Hírügynökség

A világon évente csaknem 13 millió koraszülés történik, és a koraszülöttekből több mint 1 millió egy hónapon belül meghal - állapította meg egy amerikai jótékonysági szervezet, a March of Dimes által végeztetett tudományos kutatás, amelynek eredményét vasárnap hozták nyilvánosságra.

Nincs bizonyíték a zene fájdalomcsökkentő hatására?

MTI

Nincs erős bizonyíték arra, hogy a zene segíti a koraszülött babák fájdalommal való megküzdését, gyorsabb gyarapodását és megnyugvását - állítják kanadai kutatók tanulmányukban.

Nyálteszttel a koraszülés megelőzéséért

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A legújabb kutatások szerint egy egyszerű nyálteszttel kimutatható, hogy a várandós anya ki van –e téve a koraszülés veszélyének. Mindennek korai felismerése lehetővé teszi, hogy szteroidok alkalmazásával elősegítsék a magzat tüdejének fejlődését, ezzel megakadályozva a fejlődési rendellenességek kialakulását vagy a halált.

A császármetszés kétszer akkora kockázattal jár?

WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

A császármetszéssel született gyermekek száma világszerte egyre növekvő tendenciát mutat. Svájci orvosok nem csupán az ok nélküli alkalmazását kritizálják, hanem a lehetséges komplikációkra is figyelmeztetnek.

Gyógyszerrel megelőzhető lenne a koraszülés?

MTI

Gyógyszerrel előznék, állítanák meg a koraszüléseket. A szegedi egyetem laboratóriumában indult vizsgálatok a világon elsőként adhatnak megoldást a ma kezelhetetlennek tűnő bajra - írja a Népszabadság.