Koraszülés téma

Növeli-e a koffeinfogyasztás a vetélés kockázatát?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Hosszú évekig a szülészek úgy vélték, hogy még a mérsékelt koffeinfogyasztás is növeli a vetélés kockázatát.

A terhesség alatti ágynyugalom kockázatai

Medipress

Máig nem sikerült bizonyítani, hogy az ágynyugalom késleltetné a koraszülést, ennek ellenére az orvosok igen gyakran javasolják a pihenést kismamáknak.

Az ínybetegség növeli a koraszülés kockázatát - Kutatás

Medipress

Pennsylvaniai kutatók a British Journal of Obstetrics and Gynecology szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban azt állítják, hogy az ínybetegség biztonságosan kezelhető terhesség alatt, és jelentősen csökkentheti az ínybetegséggel összefüggő koraszülés kockázatát.

Mindenki koraszülött - Riport Czeizel Endrével és Shrek Györggyel

freepress.eu

Az újszülött kisbaba egy órásan még magatehetetlen, fejét sem képes felemelni. A boci viszont ennyi idő elteltével már vígan ugrándozik az anyja körül. Vajon mi az oka ennek a különbségnek?

Gyakoribb a koraszülés a túlsúlyosak között

Medipress

A túlsúlyos illetve kövér édesanyák gyakrabban hoznak világra koraszülött (a 37. terhességi hétnél fiatalabb) magzatot, derül ki a British Medical Journalból. Jó lenne, ha ezt az érintettek is tudnának, így megpróbálkozhatnának az ideális testsúly elérésével még a teherbeesés előtt.

Terhesség - A koraszülés és az életkor összefüggései

Medipress

Egy ír kutatócsoport felmérései szerint a tinédzser kismamák sokkal nagyobb eséllyel adnak életet koraszülött gyermekeknek, mint a húszas éveikben lévő édesanyák.

A rossz fogazat is befolyásolja a koraszülést

Független Hírügynökség

Minden 8-10. gyerek idő előtt jön világra Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a koraszülött ráta kétszer akkora, mint az uniós 4,5 százalékos átlag - mondta Nobilis András gyermekgyógyász.

Depresszió és koraszülés

MTI

Nemcsak az anyáknál, hanem az apák jelentős részénél is előfordul depresszió az újszülött érkezésekor - állapította meg egy kedden közzétett tanulmány.

Koraszülöttség: élethosszig tartó tüdőproblémák

MTI

A University College London kutatói megállapították, hogy az igen korán született babáknál később abnormális tüdőfunkcióik alakultak ki, és kétszer gyakrabban jelentkezett náluk asztma, mint a 39-40 hétre, normál időre született gyerekeknél.

A koraszülés egyik rizikófaktora

Medipress

A vizsgálatok során kiderült, hogy a fogíny és fogágyi betegségekkel küzdő kismamák hármoszor olyan nagy kockázattal hozhatják világra gyermeküket a 35. hét előtt, mint jó szájhigiénével rendelkező társaik.