• Kemoterápia témájú cikkek

    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Bizonyos rákbetegségek kezelése hatással lehet a szexuális életre, mivel a kezelések számos olyan tünetet okozhatnak, amelyek megnehezítik a szexuális együttlétet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a rák kezelését követően nem lehet az illetőnek egészséges szexuális élete.
    WEBBeteg - Dr. Váróczy László, hematológus
    Nemrég diagnosztizáltak nálam CLL-leukémiát, már kapom a kemoterápiát. A csontvelő átültetés, hogyan zajlik? Tényleg igaz hogy a beavatkozás után sokáig steril szobában kell lennem? Lehet még gyermekem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Rákgyógyítás
    Fontos tisztában lenni azzal, hogy a terápiás terv szerint mennyi ideig fog tartani a kemoterápiás kezelés, s az adott gyógyszer, illetve gyógyszer-kombináció milyen mellékhatásokat okozhat. Ezekről tudjon a beteg mellett a családja is, hogy időben észlelhessék, s jelezhessék, ha valamelyik netán előfordul.
    A fehérvérsejt- (FVS) szám vizsgálata megmutatja a FVS-ek számát egy adott vérmintában. A FVS-ek a csontvelőben képződnek, védik a szervezetet a...
    A lymphociták a fehérvérsejtek egyik fő csoportját alkotják. Normál állapotban a lymphocyták a felnőtt szervezetben lévő fehérvérsejteknek kb....
    A fehérvérsejtek egyik fő csoportja. Normál állapotban a lymphocyták a felnőtt szervezetben lévő fehérvérsejteknek kb. 25%-át képezik, ez a...
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    A leukémiák esetén a kemoterápia az első lépésként alkalmazott kezelési eljárás, amelynek célja a daganatos sejtek számának minél nagyobb mértékű visszaszorítása, lehetőség szerint teljes elpusztítása. Ez igaz mind az akut és a krónikus leukémiára.
    orvostkeresek.hu
    A petefészekrák sajnos csak későn okoz tüneteket, amelyek nem is kifejezetten specifikusak. Ennek ellenére Angliában az elmúlt évtizedben 20 százalékkal csökkent az ilyen tumorok száma. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a betegségről, az okokról és az megoldási lehetőségekről beszélt.
    Rákgyógyítás
    A gyógyszeres kezeléseknél kemoterápiáról és hormonterápiáról beszélhetünk leggyakrabban, de a gyógyszeres kezelési formák közé tartoznak a biológiai válaszmódosító kezelések is.
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Doktor úr, Doktornő! Emlő rosszindulatú daganat -diagnózis C5090 és carcinoma ductale infiltrans /8003, műtét után vagyok. Megkaptam az első kemoterápiát Epirubicinnel és...
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a Folfox kemó kezelés után több mint egy év után létezik, hogy még mindig érzem a lábamban a zsibbadás, és hidegség érzetét? Vagy ez már mástól lehet?
    Springmed - Sréter Lídia, Prof. Dr.
    Minden rákellenes kezelési módszer (műtét, kemoterápia, sugárterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés igen erőteljesen hat.
    WEBBeteg
    Ön szerint a C-vitamin hasznos,vagy káros daganatos megbetegedések esetén? Illetve mit jelent az, hogy a kemoterápia alatt nem lehet szedni, ha tényleg nem segít, csak árt olyankor? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!