Kemoterápiás kezelés téma

Milyen hatással van a szervezetre egy kemoterápiás kezelés?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

A hagyományos kemoterápiás szerek alapvetően sejttoxikusak, tehát nem csak egy bizonyos daganatsejtre, és nem csak a rosszindulatú sejtekre vannak hatással. A kemoterápiás szerek a gyorsan osztódó sejteket veszik célpontba, ebből ered számos, közismert mellékhatásuk is.

Rákkal küzd a Miss Balaton szépségverseny középdöntőse

Blikk

Szűcs Adriána nem hagyja, hogy rákos megbetegedése az álmai útjába álljon: bár jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll, bejutott a legszebb 24 lány közé.

1 millió forintos támogatás a leukémiás gyermekek gyógyítására

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

A Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor, a zenekar támogatója, december 5-én 11 órakor a Heim Pál Gyermekkórházban 1.000.000 forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

Sikeresen kezeltek terhességi emlődaganatot az onkológiai intézetben

MTI

Egészséges gyermeknek adott életet az az emlőrákban szenvedő 38 éves nő, aki terhessége alatt kemoterápiás kezelést kapott - közölte az Országos Onkológiai Intézet az MTI-vel.

mikor kezdjem

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Üdvözlöm Önöket! Január ota vagyok C 9110, nyirokcsomó nagyobbodással a nyakam mindkét oldalán. A daganatok nagyok, de engem nem zavarnak, jól eszem, nem fogyok, futok, dolgozok, sok gyümölcsöt vitamint eszek.Fehér vérsejt most 48.3 11hóval ezelőt