Keksz téma

Kekszes finomságok - régmúlt és ma

Több mint TestŐr

A mai kekszek, a sütemények, a csokoládék, a cukrászáruk története az emberiséggel egyidős. A középkorban az angol pékek úgy készítettek kekszet, hogy a kisült kenyeret megédesítették és visszarakták a kemencébe, hogy megkeményedjen. A kereskedelem bővülésével külföldről behozott magvakkal, szárított gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették a kekszeket és süteményeket. A mai kekszek között persze már rengeteg fajta létezik. Az olaszok például a töltött kekszeket részesítik előnyben, ahol egy lágy krémes töltelék kerül a roppanós keksz belsejébe.

Léteznek már egészséges nassolnivalók!

Több mint TestŐr

A gyerekek táplálkozásából nehéz kivonni az édességet, ezért érdemes a pozitív alternatívát választani. Fontos lenne, hogy a vásárlók tudatosan vásároljanak és a feltüntetett összetevőket is elolvassák. Például a kekszekből is léteznek már rostdús, egészséges ropogtatnivalók, amiknél a cukorpótlásra is odafigyeltek.

Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt

Független Hírügynökség

A teljes kiőrlésű gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amiből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban.