Kardiológia téma

Eredményesen lehet kezelni bizonyos magzati szívritmuszavarokat

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Dr. Ladányi Anikó

A veleszületett szívhibák a leggyakrabban előforduló fejlődési rendellenességek, a koraszülések mellett a csecsemőhalandóság legfőbb meghatározói - nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak dr. Ladányi Anikó csecsemő- és gyermekkardiológus főorvos, aki szerdánként várja a betegeket a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakrendelésén.

Dr. Mogyorósy Gábor: az elhízás a leggyakoribb, szövődményeket okozó probléma a fiataloknál

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Dr. Mogyorósy Gábor

Aki találkozott már dr. Mogyorósy Gábor gyermekgyógyász – gyermekkardiológussal, pontosan tudja, hogy csemetéjét bármelyik életkorban, jó szívvel a szakember nagy tudású gyógyítására bízhatja. Az egyetemi docens immár 31 éve dolgozik, s él a hivatásának a debreceni Gyermekklinikán. Hitvallásában kérdésemre azt is elmondja: még orvostanhallgató korában elkötelezte magát a gyermek kardiológia felé. Azóta is ez a legfontosabb szakterülete gyógyító tevékenységében.

Ki vehette át a Kiváló Kardiológiai Centrum címet?

Debreceni Egyetem

Kiváló Kardiológiai Centrum címet vett át a debreceni Kardiológiai Klinika, ahol évente tízezer fekvő- és ötvenezer járóbeteget látnak el.

Szívzörej - szívbetegség gyermekeknél

Vanderlich Egészségcentrum

Gyermekek orvosi vizsgálata során megdöbbenve hallhatja a szülő a felé elhangzó kérdést: Mondták már, tud róla, hogy szívzöreje van gyermekének? A láz, a köhögés, a mandulagyulladás, a hányás és sok egyéb tünet mind eltörpülnek a félelem mellett, mely beköltözik a szülők szívébe: lehet, hogy szívbeteg?

Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

MTI

Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos beruházással épülő új belgyógyászati tömbje.

Üzenek a kardiológusok: Veszélyben a női szívek

diamondagency.hu

A nők 55 százalékának szív és érrendszeri betegség okozza a halálát, ennek ellenére a legtöbben nem fordítanak kellő figyelmet a megelőzésre. Hol ott, ha a fiatal nő kap infarktust, nagyobb az esélye, hogy meghal, mint a hasonló korú férfié.A dohányzó nőknél pedig sokkal súlyosabb érszűkület alakul ki, mint az erősebbik nemnél. Többek között erről is szó lesz a vasárnap a Szívünk Napján a Városligetben.

Dr. Csikós Csaba kardiológus, belgyógyász - Önéletrajz

WEBBeteg

Dr. Csikós Csiba kardiológus, belgyógyász szakmai bemutatkozása, önéletrajza.

Dr. Becker Dávid kardiológus belgyógyász

WEBBeteg

Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász önéletrajza.

Beteg szívek megmentői

B. Király Györgyi és Bozsán Eta

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság nyílt napján Dr. Kakuszi István a Főpolgármesteri Hivatal képviseletében elmondta, hogy meglepetéssel olvasta rendezvény beharangozóját. Azt, hogy a kardiovaszkuláris halálozás az elmúlt 10-15 évben jelentősen csökkent Magyarországon, azaz feleannyi beteg hal meg ma infarktusban, mint tíz évvel ezelőtt! Ebben az óriási eredményben – folytatta – benne van a szakma, a technológia, valamint azok a civil szerveződések, akik a lakosságot tájékoztatják.

Dr. Nagy Ferenc kardiológus, belgyógyász szakorvos önéletrajza

WEBBeteg

Dr. Nagy Ferenc kardiológus, belgyógyász szakorvos.