Kövérség téma

Megdöbbentő rekordok: óriáscsecsemő, extrém kövér és mini felnőttek

MTI

A 8,7 kilós indonéz óriáscsecsemő - aki a héten született - harmincszor nehezebb az eddigi legkisebb súllyal világra jött - és életben maradt - gyermeknél.

A súlytöbblet néha akár előny is lehet?

MTI

A túlsúly, a kövérség a koszorúér-betegség, a magas vérnyomás ismert kockázati tényezője, de szívinfarktus után vagy szívelégtelenség bekövetkezésekor a súlytöbblettel élő betegek könnyebben megküzdenek a szívbajjal, mint a soványak.

Két meglévő gyógyszer jó lehet a kövérség ellen

Független Hírügynökség

Két meglévő gyógyszer hatásos lehet a kövérség ellen, derítették ki amerikai egérkísérletek. Az idegrendszeri és a májproblémákra használt két szer érzékenyebbé teszi az agyat a "jóllakottsági" hormonra.

A kövérség oka: kevés örömreceptor az agyban

Független Hírügynökség

A kövérek agyában kevesebb örömreceptor van, ezért esznek többet - állítják texasi kutatók. A tudósok szerint ugyanis a túlsúlyosak csak több étel elfogyasztásával élik át ugyanazt az örömöt, amit másoknak ad az evés.

Újabb kövérséggént találtak

Független Hírügynökség

Brit és francia tudósok kimutatták, hogy a PCSK1 jelű gén több változata is okozhat kövérséget. Eddig úgy tudták, hogy ennek a génnek csak egyetlen, méghozzá rendkívül ritka mutációja serkenti el a hízást.

Járványszerűen nő a cukorbetegek száma

FH

Járványnak nevezték szakemberek a cukorbetegségek világméretű terjedését a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kongresszusán, amelyet Új-Zéland fővárosban tartanak.

Túl kövérek az ausztrál gyerekek

Medipress

Egy nemrég végzett felmérés szerint az ausztrál gyerekek nagy része túl kövér ahhoz, hogy beleférjen az autóba szerelhető gyerekülésekbe.

Reklámstop a gyermekkori elhízás ellen

FH

A gyerekeknek szóló, egészségtelen termékeket népszerűsítő reklámok visszaszorításáért kampányol az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE). Javaslataikat a kormánnyal is szeretnék elfogadtatni.