Köles téma

Egészséges reformsütik!

Több mint TestŐr

A hagyományos cukrászreceptek mellett, egyre inkább igény van arra, hogy egy sütemény ne csak finom, édes, de egészséges is legyen. Ma már a modern cukrászdákban számos olyan alapanyagot is használnak, amiket nemcsak a különleges ízük miatt, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk miatt is alkalmaznak. A tápiókapudingnak például nagyon magas a fehérjetartalma, a kölest tartalmazó sütemények pedig az emésztési problémákat rendezik.

Gluténmentes ünnepi sütemények

Budai Allergiaközpont

A gesztenyeliszt Olaszországból került hozzánk, a mai Toszkána környékén használták először a középkorban. Kezdetben a szegények eledele volt, ám a későbbiekben egyre népszerűbbé vált különleges íze miatt. Napjainkban elsősorban azért kedvelt, mert gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is alkalmazható.