• Kökény Mihály téma

    MTI
    Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.
    Független Hírügynökség
    Nem lehet áldozata a pénzügyi válságnak az egészségügy, a kiadásokat ebben az ágazatban nemhogy csökkenteni, hanem inkább növelni kell - többek között erre kérte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken is ülésező végrehajtó tanácsa a tagországokat.
    Független Hírügynökség
    A magyar egészségügy jobban áll mint ahogy látszik - mondta Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke keddi év értékelő tájékoztatóján.
    Független Hírügynökség
    Legkésőbb október közepén benyújtja a kormány a parlamentnek az egészségügy átalakításával kapcsolatos törvénymódosító csomagot - tájékoztatta a Népszabadságot Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.
    Független Hírügynökség
    A kórházi várólisták csökkentése érdekében augusztustól nő az egészségbiztosító kontójára elvégezhető beavatkozások száma - tudta meg a Világgazdaság. Kökény Mihály közben a Népszabadságnak adott interjújában azt közölte, hogy az orvoslátogatói díj várhatóan visszakerül a gyógyszertörvénybe.
    Független Hírügynökség
    Várhatóan még ősszel parlament elé kerül és egy-másfél év türelmi idő után életbe is léphet az a törvény, amely minden zárt munkahelyen, így étteremekben és kocsmákban is betiltaná a dohányzást - mondta Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján.
    Független Hírügynökség
    Napokon belül a kormány elé kerül az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló új koncepció, amelyet az egészségügyi miniszter már benyújtott a kabinetnek - mondta Kökény Mihály egy csütörtöki sajtótájékoztatón.
    Független Hírügynökség
    A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.