Kökény Mihály téma

Hiány az egészségbiztosításban, adóból segítene a miniszter

MTI

Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.

Visszaállítják az orvoslátogatói díjat

Független Hírügynökség

Legkésőbb október közepén benyújtja a kormány a parlamentnek az egészségügy átalakításával kapcsolatos törvénymódosító csomagot - tájékoztatta a Népszabadságot Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.

Rövidülhetnek a várólisták, marad az orvoslátogatói díj

Független Hírügynökség

A kórházi várólisták csökkentése érdekében augusztustól nő az egészségbiztosító kontójára elvégezhető beavatkozások száma - tudta meg a Világgazdaság. Kökény Mihály közben a Népszabadságnak adott interjújában azt közölte, hogy az orvoslátogatói díj várhatóan visszakerül a gyógyszertörvénybe.

Új népegészségügyi programokat hirdetnek

Független Hírügynökség

Várhatóan még ősszel parlament elé kerül és egy-másfél év türelmi idő után életbe is léphet az a törvény, amely minden zárt munkahelyen, így étteremekben és kocsmákban is betiltaná a dohányzást - mondta Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján.

Napokon belül kormány előtt az új egészségbiztosítási koncepció

Független Hírügynökség

Napokon belül a kormány elé kerül az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló új koncepció, amelyet az egészségügyi miniszter már benyújtott a kabinetnek - mondta Kökény Mihály egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Fidesz elszámoltatná a kormányt

Független Hírügynökség

A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.