Kórházadósság téma

Mire elegendő a kórházaknak nyújtott gyorssegély?

DRportal, WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Összesen 11,8 milliárd forintot kaptak július végén a kórházak az egészségbiztosítótól, elsősorban lejárt tartozásaik rendezésére, amit augusztus végéig el is kell költeniük. Van hová fordítani a gyorssegélyt. Május végén több mint 66 milliárd forinttal tartoztak beszállítóiknak az egészségügyi intézmények.

Egészségügyi államtitkárság: azonnali egyeztetést kezdeményeznek

MTI

Az egészségügyi államtitkárság azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy a kórházaknak tavaly év végén kiutalt konszolidációs források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak.

Tovább csökken a Tolna megyei kórház finanszírozása

MTI

A bázisfinanszírozás bevezetésével az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerülhet a Tolna megyei kórház, amely a főigazgató közlése szerint 130-150 millió forinttal kapna kevesebbet októbertől. A megyei közgyűlés pénteken úgy döntött, hogy 300 millió forintos hitelt vesz fel az intézmény fenntartásához.

Megszűnik a Baranya megyei kórház

MTI

Megszűnik a Baranya megyei kórház 2010. január elsején, betegellátási feladatait a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái veszik át - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

Csődközelben a celldömölki kórház - Lemondott az igazgató

Független Hírügynökség

A celldömölki kórház 200 millió forint adósságot halmozott fel, a gyógyszereket sem tudja kifizetni a beszállítónak. Egy civil szervezet adományokat gyűjt: a környéken élő minden egyes embertől ötezer forint kellene a tartozás kifizetéséhez.

Hospinvest: a lefoglalt pénz nélkül is tudják folytatni a betegellátást

Független Hírügynökség

Csődvédelmet kért a több kórházat működtető HospInvest pénteken, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

Drasztikus megszorításokra kényszerülnek a kórházak

Független Hírügynökség

A kórházak idén 7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a szaktárca - a válsággal indokolt - megszorító intézkedései miatt. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházakban arra számítanak, hogy nőni fognak a várólisták.

Közadakozásból csökkentik a csornai kórház adósságát

Független Hírügynökség

Eddig több mint nyolcmillió forint gyűlt össze a csornai kórház javára közadakozásból. A tulajdonos önkormányzat még tavaly októberben küldött csekket a kórház ellátási területén élőknek azzal, hogy aki tud segítsen. A befolyt összeget az intézmény 270 millió forintos adósságának csökkentésére fordítják.

Százmilliós szabálytalanságok?

Medipress

Több százmillió forint felhasználásában találtak szabálytalanságokat a Főpolgármesteri Hivatal revizorai a Schöpf-Merei kórházban. Az intézmény az átalakulása óta állítólag teljesen rendezetlenül működött.