Járvány téma

EHEC: Gondok és következtetések a németországi járvány kapcsán

MTI

Miközben bizonyos jelek arra utalnak, hogy csendesedik a németországi hasmenésjárvány, mind inkább a súlyos betegek kezelésével kapcsolatos gondok kerülnek előtérbe.

EHEC-járvány: Még mindig nem tudják mi okozza

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Szinte óráról-órára növekszik Németországban a hasmenésjárvány által fertőzött személyek száma. A fertőzés csütörtök délutánig 17 halálos áldozatot követelt.

EHEC - Tudnivalók a németországi járványról

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Hogy kezelik az EHEC fertőzést? Milyen tüneteket okoznak a kórokozók? Hogy lehet védekezni a fertőzéssel szemben? Cikkünkben megtalálja a választ, az EHEC-baktériumok által okozott fertőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Hasmenésjárvány Németországban

MTI

Erősödik az aggodalom Németországban a rohamosan terjedő hasmenésjárvány miatt. A hatóságok fokozott elővigyázatosságra intenek, hangoztatva ugyanakkor, hogy pánikra nincs ok.

Tíz egészségügyi veszély, amire számítani lehet Japánban

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az elsodort épületek és a kavargó árvizek csak a kezdeti veszélyt jelentik a földrengés sújtotta Japánban. A földrengések, cunamik és egyéb természeti katasztrófák gyakran járnak életveszélyes betegségek kialakulásával, melyet általában a szennyezett víz fogyasztása okoz.

Influenza: Az aktuális járványhelyzet

MTI

Az elmúlt héten már kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban - közölte Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Influenza: Áldozatok, látogatási tilalmak, a járvány intenzitása

antsz.hu/MTI

2011. február 7-13. között az országban kb. 58 000 fő kereste fel orvosát influenzás panaszokkal, 3%-kal többen, mint az előző héten. A legtöbb beteget Győr-Moson-Sopron (961 beteg), Pest (873 beteg) és Fejér megyéből jelentették, míg az influenza miatt orvoshoz fordulás gyakorisága Bács-Kiskun, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében volt a legalacsonyabb - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

Influenza: Látogatási tilalmak, erősödő járvány

MTI

Már mintegy hetven egészségügyi intézményben vezettek be teljes vagy részleges látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt az országban, Budapesten több mint tíz kórházban van érvényben korlátozás.

A H1N1 influenza iskolai terjedését vizsgálták

MTI

Egy amerikai általános iskolában követték nyomon a H1N1-vírus terjedését egy brit-amerikai közös kutatás keretében - számolt be róla kedden a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása

Influenza - A tömegközlekedés szerepének vizsgálata

WEBBeteg - N.L.

A tömegközlekedés használata nagyban növeli a légzőszervi megbetegedések kialakulásának esélyét, állítják az orvosok. A kutatók úgy vélik, hogy azok az emberek, akik többet használják a tömegközlekedést, hatszor nagyobb eséllyel kerülhetnek orvoshoz, mint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem utaznak tömegközlekedési eszközön.