Internet téma

Fesztiválozók: Az egészség ügy

Szinapszis / WEBBeteg

A cívis város legnagyobb zenei fesztiválját látogató fiatalok csaknem kétharmada használja az internetet egészséggel kapcsolatos információk keresésére, derül ki a Szinapszis Piackutató Kft. és a WEBBeteg.hu közös felméréséből.

Az internet valóban elmagányosít?

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró

Hain Ferenc, főiskolai docens a Pszinapszis egyik előadójaként elsősorban szociálpszichológusi szemszögből vizsgálódott aziránt, hogy milyen lehetőséget hordoznak magukban a közösségi internetes oldalak. Gazdasági (hirdetői) és magánemberi oldalról nézve érdekes megvizsgálni egyrészt a társas, társadalmi láthatóság és a hálózati gondolkodás fejlődésének kérdését.

Információ-áradat: észrevétlen függőség

WEBBeteg - K. J. fordító

Az internet és a mobil technológiák nagyban megkönnyítették életünket, ám ha a mindennapos információáradat túl nagy méreteket ölt, az agyunkban is elváltozásokat okoz.

Gyógyszerrendelés internetről: kényelmes, de kockázatos

Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Az interneten vásárolható gyógyszerek, különösen a vényköteles gyógyszerek döntő többsége hamis. Európa-szerte mégis egyre többen választják a gyógyszerbeszerzésnek ezt a kényelmes, de rendkívül kockázatos módját.

Orvoslás és web 2.0: "Nem vagyunk lemaradva" - Interjú Dr. Meskó Bertalannal

WEBBeteg - Dr. Magyar Zsuzsanna

Dr. Meskó Bertalan a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában végzett 2009-ben, jelenleg PhD tanulmányokat folytat klinikai genomika terén, emellett pedig az orvoslás és az internet kapcsolatát elemzi blogjain. A fiatal szakemberrel az orvoslás és a web 2.0 eszközeinek kapcsolatáról beszélgettünk. Interjú.

Közösségi portálokon sértik meg a szakmai normákat az orvostanhallgatók

MTI

Az amerikai orvostanhallgatók a közösségi portálokon és személyes blogjaikban megszegik a szakmai normákat, s bajba kerülnek - derült ki egy közelmúltban végzett felmérésnek köszönhetően, a kutatás eredményei a az Amerikai Orvosi Szövetség hivatalos folyóiratában, a JAMA szerdai számában láttak napvilágot.

Egészség - mi számít hiteles forrásnak a lakosság szerint?

WEBBeteg/Szinapszis

Tíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

Jótékony klikkelés - internetes jótékonysági akció

MTI

Jótékonysági akciót indít hétfőtől a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu: a csoport tagjai minden portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónapban kiválasztott alapítványnak.

Az egészség nem szerencse kérdése

WEBBeteg/Szinapszis

Egészséges életmód, megfelelő információ, öröklött tényezők. A lakosság többsége szerint ezek a legfontosabb tényezők az egészség megőrzésében - derül ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. legfrissebb felméréséből.

Veszélyes gyógyszerek is vásárolhatók a neten

Független Hírügynökség

Szakértők félreverték a harangokat, mert veszélyes fájdalomcsillapítókat is recept nélkül szabadon lehet megvásárolni az interneten keresztül. Erről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.