Influenza B vírus téma

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

WEBBeteg/OEK

Tart még az influenzajárvány? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális helyzetjelentésből.

Influenzajárvány - Mérsékelten nőtt az orvoshoz fordulók száma

WEBBeteg/OEK

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján 2016. 4. hetétől kezdődően közepes intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon. Az elmúlt napokban mérsékelten nőtt a megbetegedések száma az előző héthez képest, a lakosság körülbelül 0,5 százaléka fordult orvoshoz influenzás panaszokkal.

Tovább nőtt az influenzás betegek száma - Mit javasol az orvos?

WEBBeteg/OEK

Az elmúlt héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, olvasható az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójában. Az előző hetinél 38 százalékkal több, összesen közel 43 700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Olvassa el a WEBBeteg orvos szakértőjének tanácsait a megelőzés érdekében.

Influenzajárvány: európai körkép

MTI

Csaknem húsz európai országban gyorsult az influenza terjedése, néhány országban viszont úgy tűnik, a járvány már elérte csúcspontját - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Influenza: Hol van a legerősebb járvány hazánkban?

MTI

Az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

Terjed az influenza

MTI

Az elmúlt héten mintegy 8 százalékkal emelkedett az influenzagyanús esetek száma Magyarországon, ismét egy ember szervezetében mutatták ki az influenza B vírusát - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán megjelent heti jelentésében.

Közel száz áldozatott szedett a járvány

antsz.hu

Az elmúlt héten 16 százalékkal kevesebben, a becslések szerint 5300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a figyelőszolgálat adatai szerint. Győr-Moson- Sopron, Somogy és Bács-Kiskun megyékben azonban nőtt a megbetegedések száma.