Ikrek téma

Az orvosok sem értik: 230 ikerpár egy faluban

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Aki végigsétál az indiai Kodinji falun, először azt hiheti, duplán lát. A faluban 230 ikerpár él. Senki nem tudja annak okát, hogy a 15 000 fős településen miért ilyen gyakori az ikerszülések száma,bár egyesek szerint a víz az oka.

Teljes kudarc? Etikai vihar a nyolcas ikrek körül

MTI

Heves etikai vitát váltott ki a minap világra jött nyolcas ikrek esete az amerikai orvosi világban, ahol sokan tették fel a kérdést, hogyan részesülhetett in vitro megtermékenyítésben egy hatgyermekes, fiatal egyedülálló anya.

A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Majdnem négy évtizedig volt egy indiai férfiben ikertestvére. A 36 éves férfi óriásira duzzadt hasától már levegőt is alig kapott. A tumorra gyanakvó orvosok döbbenetére a műtét során a férfi félig kifejlett ikertestvérét távolították el, mely parazitaként élt benne tovább. Az orvosi szakirodalom mindössze 90 magzat a magzatban esetet ismer.

Ikreken vizsgálnak anyajegyet Szegeden

FH

Az ikrek anyajegyeit vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán - írja a Délmagyarország. Mivel a rosszindulatú festéksejtes bőrdaganat egyre gyakoribb ifjúkorban is, ezért december óta 70 - 1974 után született - ikerpárt kutattak fel.

Ikerterhesség

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt Doktor Úr! Arra lennék kíváncs, hogy ha ikreket szeretnék és édesanyámnak ikrei lettek volna, nagymamám testvérének is volt ikerherhessége és apai ágon voltak ikrek, akkor mennyi erre az esélyem? tudom-e valami nem gyógyszeres praktikáva

Ikrek

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Üdvözlöm önöket. Az lenne a kérdésem, hogy iker lányaim 13 hónaposak. Az első perctől kezdve meg lehet őket különböztetni.Egyforma a hajszínük szemszínük magasságuk, de csak hasonlóak, nem egyformák. Meg tudják őket az idegenek  is különböztetni. Azt