Idősek otthona téma

Hétvégén újabb idősotthonokban folytatódik a védőoltások beadása

MTI

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban - tájékoztatta a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-t.

A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában

koronavirus.gov.hu

Az országos tisztifőorvos utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban.

Vudu-halál a modern intézményekben

WEBBeteg - Nyerges Szilvia, újságíró

A vudu-halál a modern idősek otthonában, elfekvőkben észrevétlenül, csendesen szedi áldozatait. Mindannyian hallunk hasonló történeteket, de nem vagyunk hajlandók tudomásul venni, hogy test és lélek szorosan összefonódó egységet alkot.

Idősellátás - nemcsak szociális otthonban

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Nem minden család engedheti meg magának, hogy valamelyik szülő, közeli hozzátartozó gondozásához valaki kiessen a munkából. De megoldást mindenképpen találni kell. Ellátási lehetőségek, amelyek az időseknek, magatehetetleneknek járnak. De ki, mikor és mire jogosult?

Hozzátartozó tájékoztatása

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tiszteletem! Kérdésem a következő: édesanyám 2001-ben agyvérzést kapott, azóta jobb oldala piciny mozgásokat leszámítva teljesen bénult. Jelenleg 5-6 éve Rákoskeresztúron van egy idősek otthonában, 60 éves. Én úgy tudtam, hogy ha bármilyen problé