Hospinvest téma

Újabb orvosok éhségsztrájkolnak Egerben

Független Hírügynökség

Egy hét után az egri Markhot Ferenc Kórház éhségsztrájkoló orvosai közül vasárnap már csak egy koplalt. Az éhségsztrájkot egészségügyi okokból feladó többi kórházvédő helyére hétfőn újak állnak be.

Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

Független Hírügynökség

Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

Törvénytelen az éhségsztrájk

Független Hírügynökség

Törvénytelenül éhségsztrájkolnak az egri Markhot Ferenc Kórház 3 orvosa és nővérei - mondta a Független Hírügynökségnek Deák Gábor kedden. A Hospinvest alelnöke emlékeztetett arra, hogy a munkahelyen munkavégzésre alkalmas állapotban kell megjelenni.

Kitartanak az egri éhségsztrájkoló orvosok

Független Hírügynökség

Továbbra is fenntartják hétfő reggel megkezdett éhségsztrájkjukat az egri kórházvédők. A Markhot Ferenc Megyei Kórház 3 orvosa és egy nővére éhezik reggeltől. Így szeretnének tiltakozni az ellen, hogy a kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt.

Többen is aláríták a szerződést az egri kórházban

Független Hírügynökség

Már több mint 350-en aláírták az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói közül az üzemeltető Hospinvest új munkaszerződését, csak szerdán 62 szerződést adtak le - értesült csütörtökön a Független Hírügynökség.

Átfogó vizsgálat elé nézhet a HospInvest

Független Hírügynökség

Valamennyi általuk működtetett kórházban vizsgálat indulhat a HospInvest Zrt. ellen - értesült a Magyar Nemzet. Több kórházban is szabálytalanságot tapasztaltak, ami miatt most a vizsgálat indítása szükségessé vált.

Nem maradnak ellátás nélkül a betegek

Független Hírügynökség

A tisztiorvosi szolgálatnak kell megszerveznie a betegek ellátását, ha az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói nem írják alá új munkaszerződésüket, és az intézmény nem tudja ellátni feladatát.

Felmentését kérte az egri kórház főigazgatója

FH

Munkaviszonyának megszüntetését kérte az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatója a megyei közgyűlés elnökétől - erősítette meg a Független Hírügynökségnek az intézmény titkársága.