Hipoglikémia téma

Tünetmentes hipoglikémia - Önt veszélyezteti?

diabetes.hu - Dr. Rakk Erika

Létezik úgynevezett tünetmentes hipoglikémia, amikor nem jelentkeznek bevezető tünetek, és emiatt nem tud időben beavatkozni a páciens. Hirtelen kialakul a tudatzavar, súlyos esetben akár az eszméletvesztés az agy glukózhiánya miatt.

Diabétesz és társkeresés - Mondjam el vagy sem?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az első randira készül és nem tudja, hogy el kéne-e mondania partnerének, hogy cukorbeteg vagy sem?

Milyen munka nem ajánlott diabéteszeseknek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Cukorbetegség esetén milyen munkahelyekre nem jelentkezhetek, vagy egészségem érdekében jobb ha nem vállalok olyan típusú állást? Meg kell mondanom állásinterjún, hogy cukorbeteg vagyok? A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Génmutáció okozza a súlyos hipoglikémiát

MTI

Genetikai oka van a nagyon alacsony vércukorszint, a hipoglikémia súlyos formájának - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk).

Gyermek és diabétesz: szabad sportolni?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Gyermekéről, aki igazi kis örökmozgó, nemrég derült ki, hogy cukorbeteg? Bizonyára felmerül Önben a kérdés, hogyan folytathatja továbbra is biztonságosan az eddigi sporttevékenységét.

Mi lehet ez?

Orvos valaszol - Dr. Tänczer Tímea

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogyha nem eszem 2-3 óránként, elkezdek remegni, gyengülni, homályosan látni stb. A városomban járok belgyógyászhoz, aki csináltatott 2 lépéses terheléses vizsgálatot + inzulint is nézte. Azok rendben volta

Leeső vércukorszint

Orvos valaszol - Dr. Tänczer Tímea

Édesapám cukorbeteg, azt hiszem kettes típusú. Az utóbbi héten háromszor edett le 1,9 körülire a vércukorszintje, miközben sem evés, sem ivás terén nem volt semmi váratlan. Elméletileg jó orvoshoz jár, de eü-s rokon javasolta, hogy váltson orvost, me