• Hiv-fertőzés téma

    Független Hírügynökség
    Az AIDS-t okozó vírus háromszor gyorsabban terjed New Yorkban, mint az Egyesült Államok más területein, állapította meg a város egészségügyi ügyosztályának csütörtökön közzétett jelentése.
    Független Hírügynökség
    Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságai szombaton elismerték, hogy alábecsülték a HIV-vírussal újonnan megfertőzöttek számát. A legújabb felmérés szerint 2006-ban több mint 56 ezer új HIV-eset volt. Korábban ezt a számot 40 ezerre taksálták.
    Független Hírügyökség
    Idén minden eddiginél több HIV-pozitív ember jelentkezett kezelésre, ezért egyesek szerint nem kizárt, hogy néhány éven belül az Európai Unió jelentősen fertőzött országai közé tartozunk majd.
    Független Hírügynökség
    Csaknem 40 százalékkal csökkent a halálozási arány az AIDS-esek körében 1996 óta, amikor alkalmazni kezdték a szerzett immunhiányt okozó HIV vírus elleni gyógyszerkoktélt. A világon jelenleg 58 millió ember fertőződött meg a halálos vírussal.
    Független Hírügynökség
    Idén május 20-án lesz 25. éve, hogy orvosok felfedezétk a HIV-vírust, amely betegség mind a mai napig milliós áldozatokat követel szerte az egész világban.
    FH
    Az ENSZ szerint az AIDS helyzet Ukrajnában a legfenyegetőbb Európán belül, és felszólítja a kijevi kormányt, hogy fokozza a betegség elleni harc finanszírozását - áll az ENSZ által az AIDS elleni küzdelemre létrehozott szervezet, az UNAIDS tájékoztatójában, amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett pénteken.
    Medipress
    Tizennégy kórházi dolgozót vádolnak Kirgizisztánban azzal hogy gondatlanságuk miatt 42 kisbabát fertőztek meg HIV vírussal.
    FH
    Akár 40 ezer ember is megfertőződhetett a HIV és hepatitis vírussal egy Las Vegas-i klinikán, ahol többször használták a fecskendőket és ampullákat - jelentették be Dél-Nevada állam hatóságai csütörtökön.
    FH
    Jól vizsgázott a kísérletekben egy AIDS elleni hüvelyzselé, jelentették be hétfőn Új-Delhiben amerikai és indiai orvosok. Reménykeltő, hogy a kísérleti hüvelykenőcsöt jól tűri a szervezet, és a nők is szívesen használták.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!