• Hiv-fertőzés téma

    MTI
    A Step Study (stepstudies.com) néven ismert vakcinateszteket felfüggesztették, amikor kiderült, hogy a valódi HIV-oltást kapottak közül, nagyobb arányban fertőződtek meg az önkéntesek a vírussal, mint azok közül, akik álvakcinát kaptak.
    MTI
    Az áttekintő tanulmány azt mutatja, hogy a kísérleti AIDS vakcina, a mintegy 16 ezer thai önkéntes körében a fertőzések közel harmadát megelőzte.
    Független Hírügynökség
    A vérzékenységben szenvedő betegek azt állítják, hogy egy az 1980-as években Tajvanon árusított Koate elnevezésű véralvadást elősegítő készítménytől kapták el a HIV vírust.
    MTI
    Lassan, de továbbra is nő a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon, ahol a vírus hordozóinak 70-80 százaléka férfi - mondta Ujhelyi Eszter, a Szent László kórház immunológiai laborjának vezetője.
    MTI
    Rohamosan emelkedik a fiatal HIV-fertőzöttek száma Magyarországon, az első félévben az újonnan regisztrált fertőzöttek mintegy ötöde húsz év alatti volt az ország legnagyobb szűrőhelyén - mondta Újhelyi Eszter, a Nemzeti AIDS Bizottság titkára az MTI-nek.
    Független Hírügynökség
    Sok HIV-szűrőhelyen nem biztosított az anonimitás, nincs tanácsadás, a Fővárosi Szent László Kórházban pedig fizetni kell a szűrésért - ezeket állapította meg a Társaság a Szabadságjogokért, amikor a szűrőállomásokat vizsgálta.
    MTI
    Zárt tárgyaláson újrakezdődött a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi büntetőpere a Budai Központi Kerület Bíróságon (BKKB) csütörtökön - közölte a védő, Lichy József ügyvéd az MTI-vel.
    MTI
    A potencianövelő szerek 1998-as megjelenése óta az idősebbek aktívabb szexuális életet élnek, gyakrabban váltogatják partnereiket, viszont kevésbé törődnek biztonságukkal, vagyis nem használnak óvszert.
    Vital Balance Életmódközpont
    A HIV vírus (humán immundeficiencia vírus) eddig tanúsított masszív ellenállóképessége ismételten arra ösztönzi a kutatókat, hogy olyan szert fejlesszenek ki, mely az eddig használt antiretrovirális szerektől hatásmechanizmusában különbözzön, remélve azt, hogy a vírusszaporodást az adott szer hatékonyan gátolja.
    Független Hírügynökség
    Tízmillió HIV-fertőzött, illetve AIDS-beteg lesz Ázsiában 2010-re, verték félre a harangokat pénteken ENSZ-szakemberek Manilában. A 10 millió több mint a duplája a mostani számnak. Az ENSZ AIDS-programjának egyik szakértője szerint évente félmillió lehet az új fertőzések száma, főleg a homoszexuális férfiak miatt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!