• Hiv-fertőzés téma

    MTI
    A fiatalok nemtörődömsége vezet HIV-fertőzéshez egyes európai országokban, és az Egyesült Államokban - figyelmeztetett az AIDS elleni küzdelem szerdai világnapja kapcsán az UNAIDS ENSZ-szervezet.
    MTI
    Amerikai tudósoknak sikerült megfejteniük, hogy miért oly gyakori a HIV-fertőzöttek körében az inzulinrezisztencia, amelynek alapján kifejlődik a 2. típusú diabétesz. A kutatás eredményeit a Journal of Biological Chemistry legújabb számában tették közzé.
    MTI
    Dél-afrikai orvosok HIV-fertőzött donorok veséit ültették át, ugyancsak fertőzött emberekbe. Elsőként 2008-ban hajtottak végre négy transzplantációt, amelyek eredményéről a New England Journal of Medicine (NEJM) című amerikai orvosi folyóirat legfrissebb, csütörtökön megjelent számában írnak részletesen.
    Független Hírügynökség
    Az ausztrál hatóságok azzal vádolnak egy zimbabwei születésű akrobatát, hogy nagyjából egy tucatnyi nőt fertőzött meg tudatosan HIV-vírussal - közölte kedden az ausztrál rendőrség.
    Medipress
    Az Egyesült Államokban a HIV terjedésének még mindig nem lehet gátat szabni, a szegényebb országokban pedig kifejezett robbanás tapasztalható.
    Medipress
    A tűk és az injekciós eszközök közös használata, háromszor nagyobb kockázattal jár a HIV átvitelét tekintve, mint a nemi közösülés.
    MTI
    A következő öt éven belül megszüntethető lenne, hogy HIV-pozitív állapotos kismamák megfertőzzék magzataikat. Az ENSZ vonatkozó egészségügyi programjának alapfeltétele: elegendő pénz.
    MTI
    Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy az acyclovir alkalmazása közben csökken a vérben a HIV-vírusok száma, ez azonban vélhetően nem befolyásolja az átadás kockázatát - állítják a szerzők.
    Független Hírügynökség
    Tavaly 19 ezer új esetet regisztráltak, ami 7,3 százalékos növekedést jelent 2007-hez képest. Az idén csupán az első hónapban 10 ezer volt az új fertőzések száma, szemben az előző év első felének 9.400-as adatával.
    Független Hírügynökség
    A szerzett immunhiányos betegsége terjedését 1981-ben minősítették járványnak. Tavaly 2 millió ember halt meg a szerzett immunhiányban. A friss fertőzések száma 2008-ban 2,7 millió volt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!