Hőségriasztás téma

Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

A közlemény szerint az intézkedést a legfrissebb meteorológiai előrejelzéseket és az Emmi Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai javaslatát figyelembe véve rendelte el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság várhatóan augusztus 23-án éjfélig.

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a másodfokú intézkedést péntek éjfélig rendelték el az ország egész területére.

Tovább tart a kánikula: meghosszabbítja a hőségriadót az országos tisztifőorvos

antsz.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

Hőhullám érkezik - Másodfokú hőségriasztás csütörtöktől

ÁNTSZ

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Péntektől riasztást rendelt el az országos tiszti főorvos

MTI

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Visszatér a hőség: Holnaptól II. fokú hőségriasztás

ÁNTSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint visszatér a hőség, a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet eléri, illetve meghaladja 25 fokot. Ezért 2013. augusztus 2. péntek 0:00 órától 2013. augusztus 5. hétfő 24:00 óráig az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki az ország egész területére.

Másodfokú figyelmeztetés az egész országban

MTI

A hőség miatt vasárnapra az ország összes megyéjére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett több megyében heves zivatarokra, felhőszakadásra is számítani kell.

Tovább tart a kánikula? - Országos előrejelzés

MTI

Az ország egyes területeire, a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra keddre is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos, több megyében viszont azt másodfokúra enyhítette.

Elsőfokú hőségriasztás - A hőség veszélyei

MTI

Több régióra is kiterjedő, elsőfokú hőségriasztást rendelt el csütörtökre az országos tiszti főorvos. Az érintett területeken a hőmérséklet elérheti a 34 fokot - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A hőség egészségügyi veszélyei

MTI

Akár 25 százalékkal is emelkedhet a halálozások száma a nagy melegben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön.