Hőség téma

A hőség veszélyei a tizenévesekre

MTI

A nagy hőségben folytatott sport miatt a tizenéves fiúk gyakran életveszélyes állapotban kerülnek kórházba - az akár halált is okozó hőgutát ritkán veszik észre időben.

A hőmérséklet emelkedésének veszélyei

ÁNTSZ

A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni. Ezek az időszakok különösen megviselik a szervezetet. A fővárosban például 2001. és 2005. között évente 1-2 hőhullám fordult elő, az utóbbi 5 évben viszont ez a szám 3-5 közé emelkedett.

Elsőfokú hőségriasztás - A hőség veszélyei

MTI

Több régióra is kiterjedő, elsőfokú hőségriasztást rendelt el csütörtökre az országos tiszti főorvos. Az érintett területeken a hőmérséklet elérheti a 34 fokot - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az erős UV-B sugárzás mellett hőség várható

MTI

A mai napra előre jelzett extrém erősségű UV-B sugárzás mellett a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön hőség várható - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Biztonságos sportolás hőségben

Medipress

Hamarosan itt a jó idő, ami azt jelenti, hogy elkezdhetünk gondolkodni azon, hogyan óvjuk magunkat a meleg ártalmai ellen, főleg sportoláskor.

A hőség egészségügyi veszélyei

MTI

Akár 25 százalékkal is emelkedhet a halálozások száma a nagy melegben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön.

Hőségriadó: Kik vannak veszélyben?

MTI

Elrendelte a hőségriadót szerdán az országos tiszti főorvos. Paller Judit győri sajtótájékoztatóján elmondta, hogy most a Délnyugat-Dunántúl megyéinek kivételével mindenhol érvénybe lép a harmadfokú riasztás - vagyis a hőségriadó -, amely csütörtöktől az egész országra érvényes lesz.

Hőség - A legfontosabb tudnivalók!

Független Hírügynökség

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől az országos tiszti főorvos, mert az előrejelzések szerint pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius fokot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Narancssárga riasztás a hőség miatt

Független Hírügynökség

Két régióban is narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország déli és keleti részein a várható nagy hőség miatt szerdára, csütörtökön pedig már az egész országra érvényes lesz a riasztás - derül ki az OMSZ előrejelzéséből.