Húsfogyasztás téma

Kolbász – egészségesen!

Több mint TestŐr

Ha valami nagyon finom és egészséges dolgot szeretnénk megkóstolni, érdemes kipróbálni a mangalica kolbászt, hiszen a disznóhússal ellentétben nem tartalmaz telített zsírsavakat, a húsnak pedig különösebb fűszerezés nélkül is karakteres, finom íze van.

A hús is lehet egészséges!

Több mint TestŐr

A vörös húsokban található aminosavakra, vas - és cink tartalomra és a magas fehérje tartalomra szervezetünknek szüksége van, de nem mindegy, hogy hogyan készítjük el ezeket a húsokat!

NÉBIH: antibiotikumok és más szerek nem maradnak az állatok húsában!

WEBBeteg - T.A., újságíró

Az állatgyógyászatban az antibiotikumok ma már kizárólag az állatok bakteriális eredetű fertőző betegségeinek gyógykezelésére szolgálnak, hozamfokozóként való alkalmazásukat 2006-ban betiltották az Európai Unióban.

Kérdések a hús körül - Egyem, ne egyem?

WEBBeteg-T.A., újságíró

Ön mennyi húst eszik naponta? Tudta, hogy az ajánlások szerint egy felnőtt adagja maximum 200 g? Ez kb. egy-két szelet csirkemellnek, plusz két-három szelet felvágottnak felel meg. Nem sok.

Mi is a baj a ló húsával?

WEBBeteg

Ha az IKEA-s lóhúsbotrány kapcsán akarunk egy kicsit azon filozofálgatni, hogy mi is a baj a ló húsával, már a legelején ki kell jelentenünk, hogy az égvilágon semmi. Élettanilag összetevői tökéletesen megfelelnek a szervezetnek, sovány, ugyan igaz, hogy kicsit édesebb, mint a marha. A lóhús tehát minden további nélkül fogyasztható, az igazi baj vele mindössze annyi, hogy nem volt a címkéken feltüntetve.

Allergiát, sokkot okozhat a húsfogyasztás

MTI

Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.

Nem a húsevés okozza az emlőrákot

MTI

Korábbi vizsgálatokkal ellentétben a most közzétett, eddigi legnagyobb tanulmány nem talált összefüggést a húsevés és az emlőrák kialakulása között. A megnyugtató eredményeket az International Journal of Cancer közölte.