Hányinger téma

Utazás kisbabákkal, gyerekekkel

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Kisgyerekekkel utazni nem ritkán megerőltetőbb és fárasztóbb, nagyobb odafigyelést igényel, mint nagyobb gyerekekkel. Sok dolgot kell még magunkkal vinnünk a babakocsin, cumisüvegen és pelenkán kívül.

Kemoterápia és a rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?

Rákgyógyítás

A kemoterápián és sugárkezelésen áteső betegeknél sokszor hányinger, hányás alakul ki, sokan ezt tartják az egyik legkínzóbb mellékhatásnak. A hányáscsillapító gyógyszerek mellett léteznek olyan házi praktikák, amelyek segíthetnek csillapítani vagy elkerülni a gyötrő tüneteket.

Terhesség és munkahely - Hogyan vigyázzon az egészségére?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Terhesség alatt dolgozni nem mindig könnyű. Tudja meg, hogyan küzdhet meg a terhességi tünetekkel, és maradhat egészséges úgy, hogy a munkáját is elvégzi.

A klórozott fürdővíz veszélyei

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A klórt az uszodák és strandmedencék vizének fertőtlenítésére használják. Azonban egyre több jel utal arra, hogy ennek a vegyi anyagnak egészségkárosító hatása is van. Egy új tanulmány szerint nem csak az asztmás betegségek kockázatát növeli, hanem rákkeltő is lehet.

Utazás alatt fokozottabban leselkedik ránk a trombózis veszélye

healzz.com

Itt a nyár, és az emberek ilyenkor kikapcsolódni utaznak a vízpartokra, szép hegyekbe, turistaparadicsomokba. Azok, akik nem olyan szerencsések, hogy ilyen hely közelében lakhatnak, bizony sokszor igen hosszú utat kell, hogy megtegyenek, ami sajnos nem veszélytelen, mivel a több órás zötykölődés akár trombózishoz is vezethet.

Mit tegyen, ha hányingere van evés közben? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Miért van az, hogy amikor eszem, evés közben erős hányinger jön rám? Mitől lehet ez? – Az orvos válaszol.

Reflux és utazás - Hasznos tippek

WEBBeteg/WebMD

Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.

Cukorbetegség - Hányás, hányinger és étkezési ritmus

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor

Hogyan étkezzen a cukorbeteg hányingerrel, hányással járó társbetegségek fellépésekor? A hányinger, hányás a megszokott étkezési ritmust nehezíti.

Kemoterápia: a hányás, hányinger kivédése

Daganatok.hu

A kemoterápiáról szinte mindenkinek eszébe jut a hányás, a hányinger. Vajon mitől függ, hogy valakinél kialakulnak-e ezek a tünetek, illetve hogyan lehet befolyásolni őket?

Kell-e védőoltás a nyaraláshoz?

Dr. Rose Medical Center

Aki nem csak a poggyászát szeretné biztosíttatni, illetve nem csak baleset esetére szeretné bebiztosítani magát, ha mediterrán, vagy távoli egzotikus országba utazik, de igazán biztonságban szeretné érezni magát, annak fontos tájékozódnia a megfelelő védőoltásokról is.