Gyulladás téma

Szúró érzés a szemben - Szemszárazságra utalhat!

Több mint TestŐr

Egyre több ember tapasztal hasonló tüneteket, ami vagy a könny nem megfelelő minőségétől alakul ki, vagy ha a könny elpárolog a szemfelszínről. Az ember egy perc alatt huszonkétszer pislog, a számítógép előtt viszont mindössze csak hétszer. Ezt tovább ronthatja a klímaberendezés használata. Így kiszárad a szem és a szemfelszínen gyulladások keletkezhetnek. Érdemes olyan szemcseppet használni, ami megnyugtatja a szemet és nem tartalmaz tartósítószert. A tartósítószerek ugyanis oldják a könny lipidfázisát, ami természetesen védené a szemet a kiszáradástól.

Nem csak a finomítottszénhidrát-fogyasztástól alakulhat ki cukorbetegség!

Több mint TestŐr

A sok telített zsírsav fogyasztása is cukorbetegséghez vezethet. Ha a telített zsírsavak mellé állati fehérje is bekerül a szervezetbe, akkor bizonyos bélbaktériumok elhalnak és ennek következtében gyulladás keletkezhet a testben. Emiatt a gyulladás miatt a szervezet már kevésbé tudja érzékelni az inzulint és így kialakulhat a cukorbetegség.

A garatgyulladás kezelése

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A garatgyulladás (pharyngitis) kezelése attól függ, hogy a garatban akut vagy krónikus gyulladás alakult-e ki.

A húst tartalmazó étrend gyulladáskeltő lehet!

Több mint TestŐr

Az állati fehérjék lebomlása során gyulladáskeltő anyagok szivárognak vissza a véráramba. Azoknál a törzseknél, akik nem fogyasztottak állati fehérjéket, nem jelentek meg az érelmeszesedéses problémák.

Miért előnyös a testmozgás?

Több mint TestŐr

A mozgás nemcsak gyulladáscsökkentő, de az őssejtaktivitást is segíti. Ezek az őssejtek a szervezetben keletkezett hibák kijavításáért felelősek. Az egészség érdekében érdemes a mindennapi rutinba beilleszteni a mozgást.

Táplálkozással is támogatható az intelligencia!

Több mint TestŐr

A gyulladásos állapot rontja az immunrendszer működését, az immunrendszer erőssége viszont kapcsolatban áll az intelligenciával. Így ha az immunrendszerben hosszan tartó gyulladásos állapot áll fenn, az intelligenciaszint is csökkenni fog. A gyulladáscsökkentő étrendnek fontos szerepe van, gyerekkorban az intelligenciaszint az immunrendszer szabályozásával akár még növelhető is.

Magasabb a gyulladásszintje annak, aki nem pihen!

Több mint TestŐr

Rohanó életet élő emberektől gyakran lehet hallani, hogy pihenni sincs ideje. Pedig ha valaki nem pihen, nagy valószínűséggel idővel megbetegszik. A szervezetnek szüksége van a regenerálódásra, különben megnő a szervezet gyulladásszintje és a daganatos megbetegedés kockázata is növekszik.

Az alternatív gyógyítást a konyhában is elkezdhetjük!

Több mint TestŐr

Ha egészségesen táplálkozunk és olyan ételeket fogyasztunk, amik segítik az immunrendszer megerősödését, vagy a meglévő gyulladások legyőzését, sokat tehetünk a betegségek elkerülésében. Például a kamillavirág gyulladáscsökkentő hatásáról már sokan hallottak, de egyik fő hatóanyagát, az apigenint a daganatos betegségek gyógyításánál is használják.

Folyton bevérzik a barátom szeme, mi okozhatja? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

A barátom szeme minden évben többször bevérzik, de nem tudjuk miért. Most újra megfájdult a szeme, de a kamillás borogatástól csak romlott az állapota - válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

A többletsúly nem csak a bikini miatt hátrányos!

Több mint TestŐr

Nyáron talán könnyebb elhatározni, hogy lefogyjunk, de a túlsúlytól nem csak a strandszezon miatt érdemes megszabadulni. Az egészségtelen testsúly gyulladást okoz a szervezetben, ami rákkeltő hatású, érdemes tehát szakember segítségével, lassú, fokozatos diétával az egészségünk védelmében is elérnünk az optimális testsúlyt.