Gyermekorvos téma

Megvannak 2012 legkedvesebb gyermekorvosai

Astellas az Orvosokért Díj

Lezárult az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása. A nevezési határidő lejártáig beküldött 335 pályaművet január első napjaiban a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 115 alkotást, amely a döntőt jelentő közönségszavazáson is részt vehetett.

Mesemondó, Sapkatolvaj, Vicces doktor bácsi - a világ legkedvesebb orvosai gyerekszemmel

Astellas az Orvosokért Díj

Már csak három hétig küldhetik be rajzaikat azok a 6-14 éves korosztályba tartozó gyerekek, akik az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket bemutatva részt szeretnének venni.

A száj nélkülözhetetlen része: a nyelv

MTI

Beszéd formálója, ízek érzékelője - ennyit tud az átlagember a nyelvről, holott e fontos szervünk ennél sokkal többre hivatott, és több feladatot teljesít.

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok

MTI

A házi gyermekorvosok tiltakoznak amiatt, hogy az egészségügyi ágazatban most tervezett béremelés az alapellátás dolgozóit nem érinti.

Az "Év orvosa": egy díj nem képes a változtatásra

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Az elismerésben részesülő doktorok többsége általában azt mondja: „csak a munkámat végeztem”. Dr. Vástyán Attila gyermeksebész szakorvos, az Év Orvosa 2008 pályázat egyik díjazottja még ennél is szerényebb. Interjú.

A szülői gondoskodás orvossal nem pótolható

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Dr. Drávai István gyermekgyógyász, háziorvos 35 éve van a pályán. A Sopronba az egyetemi évek után visszatérő doktor gyermekgyógyász háziorvosként dolgozik. Interjú.

Óriási a hiány gyermekorvosokból

Független Hírügynökség

A magyarországi gyerekek csupán 30 százaléka jut szükség esetén gyermekgyógyászatban is jártas orvoshoz. A kistelepüléseken többnyire felnőttorvosok pótolják a hiányt - írja a Magyar Nemzet.