Gyermekbetegség téma

Mégis van megoldás a kezelhetetlen asztmára

Medipress

Jó hír a kezelésnek ellenálló asztmában szenvedő gyerekeknek: légzési rendellenességük igenis gyógyítható lehet.

A leggyakoribb agyi megbetegedés gyermekkorban

MTI

Budapesten tartja centenáriumi kongresszusát június 28. és július 2. között a Nemzetközi Epilepsziaellenes Liga, amelyet itt is alapítottak 1909-ben.

A szülői gondoskodás orvossal nem pótolható

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Dr. Drávai István gyermekgyógyász, háziorvos 35 éve van a pályán. A Sopronba az egyetemi évek után visszatérő doktor gyermekgyógyász háziorvosként dolgozik. Interjú.

Nem oltatták be a gyereket - Felfüggesztett börtön

Független Hírügynökség

Nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönt kapott első fokon az a szentesi férfi és nő, akik az elmúlt években megtagadták négy gyermekük kötelező védőoltásainak beadását. A bíróság szerint a pár veszélyeztette a gyerekek testi fejlődését és egészségét.

A D-vitamin csökkenti a cukorbaj kockázatát

FH

A D-vitaminos táplálékkiegészítő lényegesen csökkenti a gyerekkorban kialakuló cukorbetegség kockázatát - állapították meg brit orvosok. A kutatásról csütörtökön jelent meg beszámoló az Archives of Disease in Childhood című orvosi szaklapban.

Önkéntelen végtag mozgás (első sorban fej)

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

1 éve a fiamnak kötőhártya gyulladása volt, és ez alatt az idő alatt elkezdett tikkelni a szeme. Erre rákérdeztünk az orvosától azt mondta a gyerek előtt ne tegyük szóvá és elmúlik. Most viszont a fejét kezdte el hasonló képen önkéntelenül mozgatni.