Gyermekbetegség téma

Egy hónapon belül megnyílhat az ország második gyermekhospice-háza

MTI

Egy hónapon belül megnyílhat az ország második gyermekhospice-háza Törökbálinton; az ingatlant egy vállalkozó ajánlotta fel a pécsi Szemem Fénye Alapítványnak - mondta Gyura Barbara, a szervezet elnöke hétfőn a Pillangó Álma II. nemzetközi gyermekhospice kongresszus megnyitóján Pécsett.

Agydaganat gyermekkorban - valójában kétféle rákbetegség

MTI

A gyerekkori agytumor, a medulloblasztoma kétféle daganatos betegséget takar – közölték amerikai kutatók. A medulloblasztoma általában gyógyítható, ám az általa érintett gyerekek élete véglegesen megváltozhat a rákkezelések hatására.

Mégis van megoldás a kezelhetetlen asztmára

Medipress

Jó hír a kezelésnek ellenálló asztmában szenvedő gyerekeknek: légzési rendellenességük igenis gyógyítható lehet.

A leggyakoribb agyi megbetegedés gyermekkorban

MTI

Budapesten tartja centenáriumi kongresszusát június 28. és július 2. között a Nemzetközi Epilepsziaellenes Liga, amelyet itt is alapítottak 1909-ben.

A szülői gondoskodás orvossal nem pótolható

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Dr. Drávai István gyermekgyógyász, háziorvos 35 éve van a pályán. A Sopronba az egyetemi évek után visszatérő doktor gyermekgyógyász háziorvosként dolgozik. Interjú.

Nem oltatták be a gyereket - Felfüggesztett börtön

Független Hírügynökség

Nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönt kapott első fokon az a szentesi férfi és nő, akik az elmúlt években megtagadták négy gyermekük kötelező védőoltásainak beadását. A bíróság szerint a pár veszélyeztette a gyerekek testi fejlődését és egészségét.

A D-vitamin csökkenti a cukorbaj kockázatát

FH

A D-vitaminos táplálékkiegészítő lényegesen csökkenti a gyerekkorban kialakuló cukorbetegség kockázatát - állapították meg brit orvosok. A kutatásról csütörtökön jelent meg beszámoló az Archives of Disease in Childhood című orvosi szaklapban.

Dr. Balogh Andrea

WEBBeteg

Dr. Balogh Andrea, a WEBBeteg gyermekgyógyász szakértőjének önéletrajza.