Gyermekbetegség téma

Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk!

Őssejtbank a koraszülött gyermekekért

www.opencom.hu

Ingyenesen elérhető köldökzsinórvér eredetű őssejt levétel a legveszélyeztetettebb korcsoportok számára.

Még 20 napig pályázhatnak a kórházak a több milliós támogatásra

Well pr

A 11. alkalommal meghirdetett pályázat beadási határideje idén 2014. május 30.

Elhízás: megelőzés már a születés előtt?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az elhízás korunk egyik leggyakrabban előforduló betegsége, a fejlett országokban pedig jelentős népegészségügyi problémának is számít. Mint minden betegséget, az elhízást is egyszerűbb és célszerűbb megelőzni, mint kezelni.

Az őssejt tárolás és felhasználás nyomában

www.cryo-save.hu

Ha kiderül, hogy gyermeket várunk, előbb-utóbb kérdésként felmerül, hogy szükséges-e az őssejt megőrzés lehetőségével élnünk? Hogy, teljesebb képet kapjunk és tisztázzunk néhány felmerült kérdést összegyűjtöttük a ma rendelkezésre álló összes fontos információt, hogy segítsük a cikk olvasóit.

Vészjelzés: a kórházba kerülő gyerekek kétharmadát fenyegeti a betegséghez kapcsolódó alultápláltság

Semmelweis Egyetem

A malnutríció, más néven a betegséghez kapcsolódó alultápláltság veszélye a magyar kórházakba kerülő gyerekek csaknem kétharmadát fenyegeti, 12 százalékukat pedig súlyosan – derült ki a magyarországi gyermekkórházakban végzett országos felmérésből.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórházat támogatta

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2014. január 6-án 5 millió forintos adományt adott át a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára egy életmentő, cytoboxal felszerelt hematológiai automata berendezés megvásárlására.

Szüksége van a gyermekemnek idén influenza elleni védőoltásra?

WEBBeteg - M. Zs.

A legtöbb esetben igen. A Járványkezelési- és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention; CDC) javasolja a hat hónapnál idősebb gyermekek évenkénti influenza elleni oltását. Ideális esetben a vakcina beadásának időpontja az az időpont, mikor az adott évi influenza elleni oltóanyag már elérhető.

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

MTI

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.

Mit kell tudni a Down szindrómáról?

MTI

A Down-szindrómában szenvedők első világnapját 2006-ban Svájcban tartották. Azóta minden évben, március 21-én világszerte különböző rendezvényeket és találkozókat tartanak a Down-kórral élő gyermekeket és felnőtteket képviselő egyesületek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet erre a komoly genetikai betegségre.