Gyereknevelés téma

Hisztis a gyerekem - A pszichológus válaszol

WEBBeteg - Ujpál Zsófia, pszichológus

Egyedülálló anyuka vagyok, a szüleimnél lakunk. Van egy nagyon értelmes 2 éves kisfiam. Mintha nem lenne vele minden rendben... - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.

Hogyan étkezzen helyesen a kamasz?

Oxygen Medical

Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel az egész nap során. Reggelire kínáljunk az egész családnak zöld- vagy rooibos teát, esetleg tejes italokat. Jó hatású, ha még éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet – ez beindítja a veseműködést.

Boldog iskolába járhatnak a jövőben a gyerekek

Red Lemon Media

Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő. Új országos kezdeményezést indított a Jobb Veled a Világ Alapítvány.

Gyerek a televízió előtt - Jó tanácsok szülőknek

WEBBeteg - Forrás: Tévé előtt - védtelenül?

A gyerekek életük legfontosabb szféráiban magukra hagyottak, a sebek, amelyeket elsősorban a családi élet és az iskola kudarcai ütnek, kezeletlenül szorongásokká, indulatokká mérgesednek és ez a lelkiállapot fogékonnyá tesz a képernyőről áradó durva erőszakra, a könyörtelen agresszivitásra- olvashatjuk Ranschburg Jenő: Szemben a képernyővel c. tanulmányában.

Testi és lelki egészség az iskolában - Megvalósulnak a kitűzött célok?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Az egészségnevelés, illetve a környezeti nevelés nem új keletű dolog az iskolákban, a korábbi NAT-ban is szerepeltek irányelvek, amelyeket beépítettek a tantárgyakba és a foglalkozásokba. Fontos kérdés, hogyan valósulnak meg a célkitűzések az adott iskolákban? Ennek jártunk utána.

Kezelhetetlen a gyermekem - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Harmadik gyermekem minősíthetetlenül viselkedik, ha velem van. Ordít, nem fogad szót, össze-vissza rohangál. A szülés után korán vissza kellett mennem dolgozni, így a kicsire többnyire dadus vigyáz. Már ott tartok, hogy gyomorgörcsöm van, ha ki kell mennem vele az utcára. – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Érzelmi nélkülözésben nőnek fel gyermekeink - Az iskolai agresszióról

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró

Óriási érdeklődés mellett zajlott a korunk egyik izgató témáját megvilágító egyórás előadás a Budapesti Pszichológiai Napok rendezvényen, amely az iskolai agresszió növekedésével, annak hátterével és megoldásaival foglalkozott.

Kisgyermekes családokban mindennapos a reggeli stressz

MTI

A reggeli készülődés és iskolába, óvodába való indulás komoly stresszhelyzetet jelent a legtöbb kisgyerekes család számára, amely napi szinten jelentkezik - állapította meg egy felmérés. A feszültség annál nagyobb, minél több kisgyerek van a családban.

Más vigyáz a gyerekre - 6 tipp az elválás megkönnyítésére

Medipress

A kisgyerekek nehezen veszik, ha szüleik másra bízzák őket, ám ez a mindennapokban elkerülhetetlen. Néhány jó tanács figyelembevételével mind a gyermek, mind a szülő számára megkönnyíthető az elválás.

Figyelemzavar - Az azonnali visszajelzés segíthet

MTI

Szakemberek szerint a mindennapi életben nehéz megvalósítani, hogy a tanárok folyamatosan azonnali visszajelzést adjanak a figyelemzavaros, hiperaktív gyerekeknek.