Gyerekkor téma

A székrekedés okai gyermekkorban

Medipress

Azok az általános iskolások, akik kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek, 13-szor gyakrabban szenvednek székrekedéstől, mint zöldség -és gyümölcskedvelő társaik. Ha kevesebb, mint napi 400 milliliter folyadékot ittak, szintén emelkedett a szorulás valószínűsége, derült ki a Journal of Clinical Nursing decemberi számából.

Megtalálták a gyermekkori elhízás okát?

MTI

Összefüggést találtak amerikai kutatók a gyerekek nagyobb testsúlya és egy adenovírussal való fertőzöttség között - idézte a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news) a Pediatrics című szakfolyóirat online kiadásában hétfőn megjelent tanulmányt.

Gyermekkorú bűnözők - Mi a pszichés magyarázat?

MTI

A gyermekek körében is megfigyelhető a pszichopata bűnözés, az úgynevezett zöldfülű pszichopátia, ami nagyon súlyos, visszafordíthatatlan kórkép, és már 8 éves kortól megfigyelték a szakemberek - jelentette ki Ranschburg Jenő pszichológus, akit gyermekek által az utóbbi időkben elkövetett gyilkosságok kapcsán kérdezett az MTI.

Gyermekkori magas vérnyomás - Nagy bajt is okozhat!

MTI

Amióta figyelmesen vizsgálják, mind több panaszmentes gyerekről kiderül hogy magas a vérnyomása, és ha ennek okát nem tisztázzák, az emelkedett vérnyomást nem kezelik, a későbbi szövődmények súlyos gondokat okozhatnak.

Magas koleszterinszint gyermekkorban

MTI

Különösen a túlsúlyos és elhízott fiataloknál ajánlott a rendszeres szűrés, valamint a tanácsadás életmódjuk megváltoztatására.

Magyar gyerekek: túlsúly, magas koleszterinszint, kevés mozgás

MTI

A Magyarországon élő 2-10 éves korú gyerekek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezért ha azt szeretnénk, hogy az átlagéletkor a jövőben is emelkedjen, elengedhetetlen az egészséges életmódra nevelés - mondta Molnár Dénes, a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikájának igazgatója.

A mellrákot gyerekkorban kellene megelőzni

MTI

Étrendjük és a mozgással töltött idő, összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásának kockázatával fiatal lányoknál - közli egy tanulmány eredményét a brit The Daily Telegraph internetes kiadása.