Gyerek téma

H1N1 - Mekkora a halálozási arány gyermekeknél?

Független Hírügynökség

A sertésinfluenza miatt eddig 114 gyermek halt meg laboratóriumilag bizonyíthatóan. A szokásos influenzák legmagasabb halálozási rátája ellenben az elmúlt 3 évben 88 volt.

Mennyi az esélye, hogy autista lesz a gyerek?

MTI

Két amerikai kormányzati tanulmány adatai szerint minden századik gyereknél tapasztalható autista zavar - a korábbi becslés 1:150-hez volt.

Új influenza - Nem szabadna a gyerekeknek rutinszerűen adni a Tamiflu-t

MTI

Nem szabadna a gyerekeknek rutinszerűen Tamiflut vagy hozzá hasonló influenza elleni szert adni, mert nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy megelőzi a szövődményeket, sőt káros mellékhatásai komolyabbak lehetnek előnyeinél - közölték hétfőn brit kutatók a British Medical Journal című folyóirat legfrissebb számában.

Meddig tart a szülői felelősség?

MTI

A gyerek életének első 50-55 hónapjában a veleszületett adottságokkal szemben is formálható személyiség, ekkor alakulnak ki alapvető karaktervonásai és szokásai, ezért különösen fontos a szülők felelőssége abban, hogy milyen környezetet biztosítanak, milyen mintát nyújtanak életmódjukkal.

Gyerekülés - melyik a legbiztonságosabb?

Független Hírügynökség

Egy pénteken megjelent brit tanulmány szerint a gyerekeket legalább négyéves korukig biztonságosabb hátrafelé néző gyerekülésben szállítani. Ma sok országban csak a 9 kilósnál kisebb gyerekeket ültetik a menetiránnyal ellentétesen. Ez a 8 hónapos kisfiúk átlagos súlya.

Reklámstop a gyermekkori elhízás ellen

FH

A gyerekeknek szóló, egészségtelen termékeket népszerűsítő reklámok visszaszorításáért kampányol az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE). Javaslataikat a kormánnyal is szeretnék elfogadtatni.