Gyerek téma

A magyar kisgyerekek nem azt eszik, amire szükségük van

MTI

A magyar anyák fele nem tudja, hogy az 1-3 évesek még nem ehetik mindig ugyanazt, amit a család többi tagja - derült ki a Magyar Gyermekorvosok Társaságának friss felméréséből.

Ekcéma és probiotikum - Kutatás

Budai Allergiaközpont

A megválogatott probiotikus baktériumoknak jelentős megelőző hatása van a magas allergia-kockázattal rendelkező gyerekeknél, ami az első 2 évben fenntarthatónak tűnik.

A gyerekkori elhízás és környezetük összefüggése

MTI

A Sahlgrenska Egyetem és a Karolinska Institutet kutatói elvégezték az első országos felmérést Svédországban az iskolásgyermekek kövérségére vonatkozólag. Kedvezőtlen eredményeiket az Obesity Reviews közölte.

Gyerekek és a testmozgás - Motiváló tényezők

Medipress

Jobb fizikai állapotban vannak azok a gyerekek, akik eleget játszanak és sportolnak együtt a környéken lakó legjobb barátjukkal – mondja egy új brit kutatás.

"A fiamnak túl kicsi a férfiassága, mi okozhatja?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"A 10 éves fiamnak egyértelműen kicsi a hímvesszője. Mintha nem növekedne vele együtt. Egyébként teljesen egészséges gyerek. Aggódunk, lehet-e valamilyen hormonális problémája?" A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Koffein és a gyermekkori alvászavarok

Medipress

Az alvászavarok és az ágybavizelés gyerekeknél gyakran összefüggésben áll a koffeinfogyasztással. Sok szülő nincs tisztában azzal, milyen mennyiséget fogyaszt gyermeke, és milyen hatást gyakorol rá az anyag, mert a gyermekkori koffeinfogyasztással kapcsolatos információk korlátozottak.

"Csikorgatja a fogait és bepisil a gyerek, mit tegyek?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"A kisfiam 3 éves és gyakran csikorgatja a fogait éjszaka. Még mindig pelenkát kell rá adni, mert rendszeresen bepisil. Mit tehetek?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kiszáradás veszélye: Miért nem isznak eleget a gyerekek?

Medipress

Egy új amerikai tanulmány szerint a gyermekek nem fogyasztanak annyi vizet, amennyire szükségük lenne, ez pedig súlyos hosszútávú következményekhez vezethet.

Hiperaktív a gyerek - Genetikai oka lehet

MTI

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) élő gyerekeknél kétszer nagyobb valószínűséggel találtak hiányzó vagy többlet DNS-szakaszokat a genetikusok, akik tanulmányukat a The Lancet című orvosi folyóirat csütörtökön megjelent számában tették közzé.

Éjszakai bevizelés - Az iskolakezdés ronthat a helyzeten

Medipress

Az óvoda- és iskolakezdés jelentősen ronthatja az éjszakai bevizelés tüneteit, de a szülők néhány egyszerű fogással sokat segíthetnek gyermekeiknek.