Győrfi Pál téma

Eddig kevesebb munkát adott a fagy a mentőknek

Független Hírügynökség

Idén elmaradt a korábbi években már megszokott, az első igazán csúszós napon bekövetkező hívásdömping a mentőknél. A Fővárosban szombat délután a havazást követő órákban tucatnyi csonttöréshez hívták a mentőket, de vasárnap reggelre a baleset miatti riasztások száma nem volt több a szokásosnál.

Belső kritika a mentőkről

Független Hírügynökség

A gyakorlatban komoly gondokat okoz, hogy a megyei szervezetek helyett régiókba sorolták a mentőszolgálatot. A rendszer ettől bonyolulttá, áttekinthetetlenné vált. Korábban 126 helyen fogadták a beérkező hívásokat, ma már csak 26 helyen van mentésirányítás, de további csökkentés várható.

Ha van fedezet, kifizetik az elmaradt juttatásokat

Független Hírügynökség

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi pénzt ítélt meg a szakszervezetnek a Legfelsőbb Bíróság abban a perben, amelyet a 2004 óta elmaradt juttatások miatt indítottak a dolgozók.

Megszűnhet hat mentőközpont

Független Hírügynökség

Hat irányító-központot zárhatnak be a nyáron az Országos Mentőszolgálatnál - értesült a Magyar Nemzet egy név nélkül nyilatkozó mentőállomás-vezetőtől. Az országban 2006-ban 26 irányító-központot építettek fel.

Még ezen a héten kiírják a pályázatot

Független Hírügynökség

Napokon belül, várhatóan még ezen a héten kiírják a szentesi légimentő-bázisra a közbeszerzési pályázatot - mondta a Független Hírügynökségnek Győrfi Pál kedden.